Dolar 34,1141
%0.29
Euro 38,0501
%-0.02
Altın 2.863,400
%1.21
Bist-100 9.915,00
%-0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan'ın yangın eleştirisine Tugay'dan yanıt: Birilerini suçlayarak katkı yapılmaz

Erdoğan'ın yangın eleştirisine Tugay'dan yanıt: Birilerini suçlayarak katkı yapılmaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis'in Ahlat İlçesinde yapılan Kabine Toplantısının ardından  İzmir'de de etkili olan yangınlarla ilgili belediyeleri hedef almıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ise eleştirilere yanıt olarak, "Ormanlarda çıkan yangınları söndürme konusunda Orman Genel Müdürlüğü yetkilidir. Bizler izin verildiği kadar dahil olabiliriz.  Ancak önümüzdeki dönemlerde daha fazla rol  alabilmek için araç kapasitemizi arttırmak için izin istiyoruz. Bu izinler verilerse üzerine konuşuruz. Ormanlarımız yanmasın. Birilerini suçlayarak değil de çözüme katkıda bulunarak yapabiliriz" dedi.

  • Ege Postası
  • 26.08.2024 - 12:34
  • Güncelleme: 26.08.2024 - 15:27

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bitlis'in Ahlat İlçesinde yapılan Kabine Toplantısının ardından  İzmir'de de etkili olan yangınlarla ilgili belediyeleri hedef almıştı. Erdoğan konuşmasında,  "Yerel yönetimler kendi sorumluluklarındaki orman yangınlarına müdahale etmekte çok geç kaldılar. Muahlefet belediyeleri iş yapmak yerine, yangın gibi bir meselede dahi siyaset yapma peşinde koşmaktadır. Bunun kabul edilebilir hiçbir yanı yoktur. Yangının depremin doğal afetin şu partisi bu partisi olmaz. Muhalefetin her konuyu siyasallaştıran bu çarpık bakış açısını bir an önce terk etmesini bekliyoruz." ifadelerine yer vermişti. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ise, Erdoğan'ın eleştirilerien yanıt olarak, "Cumhurbaşkanı benden üst makamdadır. İligli muhattap kişiler cevap verebilir. Ormanlarda çıkan yangınları söndürme konusunda Orman Genel Müdürlüğü yetkilidir. Bizler izin verildiği kadar dahil olabiliriz.  Ancak önümüzdeki dönemlerde daha fazla rol  alabilmek için araç kapasitemizi arttırmak için izin istiyoruz. Bu izinler verilerse üzerine konuşuruz. Ormanlarımız yanmasın. Birilerini suçlayarak değil de çözüme katkıda bulunarak yapabilriz" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.