Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan meydan okudu: Ses kayıtlarını yayınlayın!

Erdoğan meydan okudu: Ses kayıtlarını yayınlayın!

AKP Seçim Beyannamesi Ankara'da açıklanıyor. Erdoğan bu toplantıda da muhalefete yüklendi!

  • Ege Postası
  • 19.02.2014 - 14:27
 ANKARA - Ankara Arena Spor Salonu'nda Başbakan Erdoğan'ın 'AK Parti Seçim Beyannamesi' ile belediye başkan adaylarının açıklayacağı toplantı öncesi salon çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Salona gelen partililer polis ekipleri tarafından didik didik arandı. Partililerin yanında getirdikleri çakmak, kalem, parfüm, plastik su şişeleri gibi malzemeler polis tarafından alınarak kutulara konuldu. Kutuya konulanlar arasında bir Türk Bayrağı'nın da olması dikkat çekti. Polis tarafından yapılan detaylı aramanın ardından partililer salona giriş yaptı.

ERDOĞAN SALONA GİRDİ

Başbakan Erdoğan salona karanfiller dağıtarak girdi. Buluşma Mustafa Şentop'un konuşmasıyla başladı. Şentop yerel seçimde Türkiye'nin önündeki çeyrek asrın belirleneceğini öne sürdü. Şentop çok tartışılacak açıklamalarda bulundu. AK Parti'nin geleceğinin Türkiye'nin geleceği olduğunu iddia eden Şentop, "Ak Parti düşmanları Türkiye düşmanlarıdır" diyebildi!

Erdoğan burada yaptığı konuşmada şu iddiaları dillendirdi:

Bugün seçim beyannamemizi açıklayarak kampanyamızı başlatıyor, 30 Mart'a giden muhteşem yolculuğun kapılarını aralıyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsun. Yolumuz bahtımız açık olsun. 30 Mart seçimleri Türkiye için milletimiz için, şehirlerimiz ilçe belde köylerimiz tüm bölgemiz için dünya ve insanlık için inşallah hayırlara vesile olsun diyorum. Rabbim bizleri utandırmasın. Rabbim bu kutlu yolculukta bizleri korusun her türlü tehditten tehlikeden esirgesin diye dualar ediyorum.

Bugün yeni Türkiye için medeniyet yolculuğumuzda farklı bir güçle devam ediyoruz. Bundan yaklaşık 20 yıl önce 27 Mart 1994'te rabbim bize nasip etti. İstanbul belediye başkanlığına seçildik. Seçileceğimizi beklemiyorlardı. 28 Mart sabahına kadar bizim seçilmiş olduğumuza ihtimal vermiyor, kendilerince zaferleri ilan ediyorlardı.

Hiçbir tartışmaya mahal bırakmayacak bir neticeyle, İstanbul büyükşehir başkanlığına seçildik. Çok farklı şeyler ifade ettiler. Kalktılar, yapamayacağımızı, beceremeyeceğimizi iddia ettiler. Köşelerinden manşetlerinden bu şekilde yazdılar çizdiler. Her türlü tuzağı kurdular. Hükümet gücünü kullanarak başarısız olmamız için ellerinden geleni yaptılar. Ama biz İstanbul için aşkla çalıştık.

GEÇEN BAKTIM BALIK AVLIYOR

İstanbul'da hava kirliliğini ilk kez biz sorun olmaktan çıkardık, susuzluğa son  verdik.  50 yıllık sorunun biz çözdük. Haliç'i temizleyen biz olduk. CHP'nin İstanbul'daki belediye başkan adayı bizim temizlediğimiz Haliç'te geçen gün baktım balık avlıyor. Biz göreve geldiğimizde Haliç'ta balık yoktu karalar vardı. Şimdi balık da var, şimdi yüzüyorlar da. İstanbul'da bunca yeşil alanı kazandıran biz olduk. Raylı sistemle tanıştıran ilk kez biz olduk. Belediyeyi halkımıza açan biz oldu. beyaz masa uygulamasını başlatan biz olduk. Kentsel dönüşüm başlatan, köprüler viyadükler inşa eden biz olduk. Katılımcı çevre dostu hizmet belediyeciliğini tanıtan biz olduk. Önce İstanbul'un sonra Türkiye'nin gönlüne kazanan biz olduk. Bizim başarısız olacağımızı zannedenler hayal kırıklığı yaşadılar. İstanbul'un gelişmesinden sorunların çözülmesinden rahatsız oldular. İSKİ yolsuzluklarının önüne geçtiğimiz için, rantın önüne geçtiğimiz için, yetimin hakkını koruduğumuz için

BİLMİYORSAN ARAŞTIR BİR SOR

CHP'nin genel müdürü bilmiyorsan araştır bir sor. İSKİ yolsuzluğunu evet onu da önüne biz geçtik. Yolsuzluk içinde olan İSKİ'yi şu anda Eroğlu genel müdür olduktan sonra orası da farklı şekilde gelişmeye başladı. 2,5 milyar dolar borçla devraldık, 1,2 milyar dolarla bıraktık. Hem yatırımlar yaptık hem de borçlar ödedik. Zannetmeyin ki bir şiir okuduğumuz için mahkum ettiler. Sarsılmaz bir yer edindiğimiz için milletle aynı dili konuştuğumuz milletle kol kola yürüdüğümüz için mahkum ettiler.

Bugün karşımızda olanlar, o gün gazetelerinin başlıkları şuydu. Muhtar bile olamaz diye manşetler attılar. İşi bitti dediler, bir daha siyaset yapamaz dediler. Ama biz işte bugün buradayız. Milletimizle birlikte partimizle teşkilatımızla dimdik ayaktayız. 1994'te İstanbul'da başlayan hizmet yolculuğumuz şimdi Türkiye'yi kucaklayarak devam ediyor. İstanbul'da ilklere imza attık. Şimdi de Türkiye'de ilklere imza atıyoruz.

Ben şimdi Ankara'dan Türkiye'ye sesleniyorum. 12 yıl önce denseydi ki, Şırnak'a bir havalimanı olacak. Kim inanırd? Ama şimdi oldu m? Mesele bu. Iğdır'a havalimanı olacak denseydi kim inanırd? Ama şimdi Iğdır'da havalimanı var m? Var. Ağrı'da var mı, var. Geldiğimizde 26 havaalanı varken, şimdi 52 havaalanı havalimanı var. 6 bin 100 kilometre 79 senede bu ülkede bölünmüş yol yapıldı, fakat biz 11 senede 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptık Türkiye'de.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.