Dolar 34,1102
%0.28
Euro 38,1088
%0.14
Altın 2.862,670
%1.18
Bist-100 9.941,00
%-0.35

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan 'tahsilata başlanacak' demişti: AK Parti'den CHP'ye enkaz!

Erdoğan 'tahsilata başlanacak' demişti: AK Parti'den CHP'ye enkaz!

SGK ve vergi borçları AK Parti ve CHP cephesinde büyük bir tartışma yaratırken, AK Parti’den CHP’ye geçen Kiraz, Kınık, Bergama ve Bayındır Belediyelerinin borçları dudak uçuklattı.

  • Ege Postası
  • 01.08.2024 - 11:41
  • Güncelleme: 01.08.2024 - 12:12

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- 31 Mart yerel seçimlerden büyük bir zaferle çıkan CHP, SGK borcu çıkmazıyla karşı karşıya kaldı. SGK ve vergi borçları AK Parti ve CHP cephesinde büyük bir tartışma yaratırken, CHP’den ‘belediyeleri sizden aldık’ yorumu yapıldı.

ERDOĞAN ‘TAHSİLATA BAŞLANACAK’ DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın, “Hazine ve Maliye Bakanlığımız belediyelerin borçlarının kaynağında tahsiline başlayacak. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok” sözlerinin ardından başlayan kriz tüm hızıyla sürüyor.

CHP’DEN MALİ DARBE VURGUSU

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erdoğan’ın sözlerini mali darbe girişimi olarak nitelendirirken, “ Biz bu belediyelerin büyük bölümünün sizden devraldık. Bu Ankara’nın vergi borcunu şişiren Melih Gökçek, adam tek bir kuruş ödememiş ki. Daha önce belediyeler AKP’deyken borçlarını ödememiş çünkü onlara af çıkarılmış. Şimdi de yıllardır yapmadıklarını yapıyorlar. Belediyeleri CHP’ler aldı diye ‘faizini ödesin’ diyorlar” dedi.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN BORCU NE KADAR?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıkladığı tabloda en borçlu belediyeler içinde İzmir ikinci sırada yerini aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) olan prim borcunun son beş yılda 885 kat artarak 5,4 milyar liraya ulaştığı açıklandı.

AK PARTİLİ SAYGILI TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı sosyal medya hesabından SGK'ya olan borçlara tepki göstererek, "İzmir’i her konuda geriye götüren İzBB yönetimi iş borçlanmaya gelince ilk sıralarda yerini kimseye kaptırmamış. CHP iftiharla sunar! 5,3 milyar TL borç ile Türkiye’nin en borçlu ikinci Büyükşehir Belediyesi. Maalesef İzmir… Bu utanç tablosu İzmir’i yöneten CHP belediyeciliğinindir" dedi.

ASLANOĞLU’NDAN 5’Lİ ÇETE GÖNDERMESİ

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ise AKP İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’nın belediye borçlarından İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni ce CHP'yi eleştirmesine yanıt vererek, “5'li çeteye en az 128 kez vergi ve harç indirimi yapılmış, 18 yılda en az 220 milyar dolarlık ihale verilmiş, yetmedi bir şirkete 30 kez, diğer bir şirkete 36 kez, diğerine 24 kez, bir diğerine 19 kez vergi muafiyeti tanınmış; İzmir belediyelerinin İzmirlilere yatırım yapacağı paraya da SGK borçları nedeniyle el mi koyacaksınız? Bir kez de 5’li çeteden yana değil, İzmirlilerden yana olun” demişti.

AK PARTİ’DEN CHP’YE GEÇEN BELEDİYELERDE DURUM NE?

İzmir’de 31 Mart yerel seçimlerde AK Parti’den CHP’ye geçen Bayındır, Bergama, Kiraz ve Kınık belediyelerinin SGK ve vergi borçları dudak uçuklattı.

KINIK CHP’YE GEÇER GEÇMEZ HACİZ İŞLEMLERİ BAŞLATILDI!

AK Parti’den CHP’ye geçen Kınık Belediyesi’nde belediyenin toplam SGK ve vergi borcunun 75 milyon olduğu öğrenildi. 70 milyon olan SGK borcunun 53 milyonunun yapılandırılmadığı aktarılırken, önceki dönemde vergi borçlarının arsa karşılığında kapatıldığı ortaya çıktı. Belediye CHP’ye geçtikten 15 gün sonra belediyeye haciz işlemlerinin başlatıldığı da öğrenildi.

AK PARTİLİ BAŞKAN ENKAZ BIRAKMIŞ!

Önceki Dönem Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen’den alınan Bayındır Belediyesi’nin SGK borcu 35 milyon 143 bin 054 TL olurken, vergi borcunun ise 37 milyon 215 bin 303 TL olduğu öğrenildi. Belediye iştiraki BYNDR A.Ş’de ise SGK borcu, 105 milyon 754 bin 84 TL, vergi borcu ise 29 milyon 840 bin TL olduğu görüldü. Buna göre Bayındır’ın SGK borcu 140 milyon 888 bin 138 TL olurken, vergi borcu ise 67 milyon 55 bin 303 TL oldu.

BERGAMA’NIN BORCU NE KADAR?

Bergama Belediyesi’nde ise, SGK Borcu 205 Milyon TL olarak açıklandı. Vergi Dairesi’ne ise 71.5 Milyon TL borç olduğu aktarıldı. 

AK PARTİLİ BAŞKAN KİRAZ’DA 100 MİLYON BORÇ BIRAKTI

Kiraz Belediyesi’nde önceki dönem belediye başkanı AK Partili Saliha Özçınar Kutlu’nun yeni döneme yaklaşık 100 milyon borç bıraktığı öğrenildi. Kiraz Belediyesi’nde yakın zamanda yapılandırılan SGK borcunun 9 milyon 217 bin 517 lira olduğu öğrenildi. Vergi borcunun ise 10 milyon 94 bin 288 lira olduğu aktarıldı.

 Belediye iştiraki Personel A.Ş’nin ise vergi borcu 11 milyon 891 bin 250 lira olurken, SGK borcu ise 40 milyon 135 bin 345 lira oldu. Kiraz Kalesi A.Ş’nin SGK borcu 25 milyon 700 bin TL olurken, yakın zamanda ödenene vergi borcundan ise 202 bin TL borç kaldı. Vergi borçlarının CHP’li Nasuh Coşkun tarafından ödendiği de aktarıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.