Dolar 34,1832
%0.14
Euro 38,1881
%-0.15
Altın 2.928,190
%-0.18
Bist-100 9.745,00
%-0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ergenekon davasında Yüzbaşı Emek savunma yapıyor

Ergenekon davasında Yüzbaşı Emek savunma yapıyor

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasında sanıkların esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunmaları devam ediyor. Evinde çok sayıda suikast silahı ve patlayıcı ele geçirilen emekli Binbaşı Fikret Emek, yıllarca...

  • Ege Postası
  • 03.05.2013 - 11:05
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasında sanıkların esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunmaları devam ediyor. Evinde çok sayıda suikast silahı ve patlayıcı ele geçirilen emekli Binbaşı Fikret Emek, yıllarca terörle mücadele eden birisi olarak 'terör örgütü üyesi olmak' ile suçlanmayı anlayamadığını söyledi.

Ergenekon davasının bugünkü duruşmasında; Mustafa Balbay, Veli Küçük ve İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 44 tutuklu sanık hazır bulundu. Tutuksuz sanıklardan ise; emekli Tümamiral İlker Güven, firari sanık Bedrettin Dalan'ın özel kalem müdürü İlhami Ümit Handan, Susurluk hükümlüsü Sami Hoştan, Odatv davasından tutuklu yargılanan Yalçın Küçük ve başka bir cinayet davasından hükümlü olan Selim Akkurt duruşmaya geldi. Küçük, Hoştan ve Akkurt, başka suçlardan tutuklu oldukları için tutuklu sanık bölümünde yer aldı.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler, Mehmet Haberal, emekli Orgeneral Hasan Iğsız, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 22 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı. Ayrıca duruşmayı CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı ile Afyon Milletvekili Ahmet Toptaş da izledi.

Kimlik yoklamasının ardından Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, bazı sanıklar ile avukatları tarafından mahkemeye gönderilen yazılı savunmaların dava dosyasına konulduğunu söyledi. Bu açıklamanın ardından da sanıkların esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarının alınmasına devam edildi.

Ergenekon soruşturması sırasında annesinin evinde gardırop arkasında kendisine ait, suikast silahı olarak bilinen Kanas marka tüfek ile kendi evinden 11 kilo C3 patlayıcı ve istihbarat dokümanları ele geçirilen emekli Binbaşı Fikret Emek'in savunmasının alınmasına başlandı. Yıllarca terörle savaşmış ve uğradıkları bir saldırı sırasında kafasına isabet eden şarapnel parçaları nedeniyle gazi sıfatını almış bir kişi olarak terör örgütü üyesi olmakla suçlanmasına anlam veremediğini söyledi.

Duruşma, Emek'in savunması ile devam ediyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.