Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eroğlu’ndan Başbakanlık Ofisi’nde ilk toplantı!

Eroğlu’ndan Başbakanlık Ofisi’nde ilk toplantı!

Orman ve Su İşleri Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İzmir'de açılan Başbakanlık Ofisi'nde ilk basın toplantısını gerçekleştirdi. Bakan Eroğlu, 2019 yılına kadar İzmir'de yapılacak projeleri Başbakanlık Ofisi'nden anlattı. İzmir için 27 adet eylem planı ile İzmirli'nin cebine yılda 78 milyon TL gireceğini açıklayan Bakan Eroğlu, "Diğer bakanlıklarla birlikte yapılacak projelerle İzmir şahlanacak. Bütün projelerin sözünü veriyoruz. Bizim sözümüz noterden çok daha sağlamdır" dedi. 'Ofis'te ilk toplantı: Sözümüz noterden daha sağlam

  • Ege Postası
  • 04.06.2015 - 11:59
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - Orman ve Su işleri Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Başbakanlık Ofisi'nde gerçekleştirdiği basın toplantısına İzmir Valisi Mustafa Toprak, AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Bilal Doğan ve bakanlıklardan ilgili bürokratlar katıldı. 2019 yılına kadar yapılacak yatırımları düzenlediği basın toplantısıyla değerlendiren Prof. Dr. Veysel Eroğlu İzmir’in her şeye layık olduğunu vurgulayarak “ İzmir önümüzdeki 5 yılda dev yatırımlar alacak” diye konuştu.


İŞTE LİSTE BURADA EZBERE DEĞİL
Belirlenen projelerin ne zaman, nerede ve hangi tarihte yapılacağının takviminin hazır olduğuna dikkat çeken Bakan Eroğlu, "Bizden önce acaba kaç tane baraj gölet yapıldı bir elin parmağını geçmez" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Önümüzdeki 5 yıl içerisinde neler yapacağız bütün sektörlerde İzmir'i şaha kaldıracağız. Başbakan Ahmet Davutoğlu İzmir ve Ege'ye özel bir ilgi gösteriyor. EGEGEP'i açıklamıştı, ben de tanıtmıştım. Önümüzdeki 5 yıl gerçekten çok önemli olcak. İzmir'de 50 tane baraj ve gölet 53 tane sulama tesisi inşa ediyoruz 4 tane tıbbı ve aromatik orman, 7 tane de bal ormanı kuruyoruz. İzmir'de 45 tane baraj ve gölet yapılacak. Hayalini kurmuyoruz. Takvimi belli. Ne zaman hangisi, hangi saatte açılacağı belidir. EGEGEP'i 2019'a kadar  tamamen bitiriyoruz. Çeşme Türkiye'nin en büyük merkezlerinden birisi arkadaşlara talimat verdik. Çeşme'den İzmir'in en güzel ilçesinde çeşmelerden memba suyu akacak. 83 tane dereyi ıslah ettik. Torbalı'da çok rica ettiler. Bizim vazifemiz değil. Büyükşehire devredilen bir konu ama çok üzüldüm ve hemen 46 tane dev iş makinası gönderildi. Dünyadaki en önemli sektörlerden biri gıda güvenliği olacaktır." 


İZMİR'E MUHTEŞEM YATIRIMLAR 
Ormanlarınn kırsal kalkınmanın lokomotifi olacağını ifade eden Bakan Eroğlu, tabiat, doğa ve sağlık turizminde İzmir'in dünya çapında tanınmasını sağlayacaklarını söyledi. Bakan Eroğlu, "Kırsal kalkınmanın lokomotifi ormanlar olacak. Mesire ve piknik alanları yapılacak. Bütün izmirlinin tabiat  ve deniz manzarası olan mesire alanı DSİ yapıyor ve Türkiye'de ilk defa terapi ormanları kurduk. Tabiat turizmi master planı hazırladık. Serbest turizm ve ticaret bölgeleri kuruyoruz. Turizme çok büyük katkı sağlayacak ve zengin turistlere yönelik bir çalışma. Kongre turzimi olacak. Yat limanlarını en kısa sürede tamamlayacağız. Kültür ve sanata yönelik çalışmalar kapsamında müze ile Kemeraltı Çarşısı başta olmak üzere tarihi binalarda restorasyon yapılacak" dedi.

SÖZÜMÜZÜN ERİYİZ
Ulaştırma konusunda da İzmir'de yapılan çalışmaları da anlatan Eroğlu, "Ankara İzmir Yüksek Hızlı Treni ile 5,9 Milyar TL Proje ile Ankara- İzmir arası 3,5 saat olacak. Aliağa Çandarlı Limanı Demiryolu Bağlantısının çalışmaları yapılıyor" dedi. Turizm, kültür, eğitim ve sağlıkta yapılacak büyük hamlelerle istihadam sağlanacağını belirten Bakan Eroğlu, "Sözde kalmasın, suyun üzerine yazılan bir yazı olmasın diye teker teker EGEGEP kitabını hazırladık ve kitap haline getirdik. Bunları size sunduk. Onlar bizim tahüdümüz. İzmirli olarak takipçisi olacağımın sözünü veriyoruz. Biz sözümüzün eriyiz" şeklinde konuştu.


İZMİR'DE ANKET YAPTIK YÜZDE 80'İ BELEDİYENİN YAPMASI GEREKENLER
İzmir'de yaptıkları ankette vatandaşların şikayetçi olduğu konuların yüzde 80'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması gereken işler olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu, ÇED ve Harmandalı Çöplüğü'yle ilgili gelen soruları da şöyle yanıtladı: "İzmir'de anket yaptık yüzde 80 belediyelerin yapması gereken işler olduğu anlaşıldı. Kanalizasyon, yollar, çöp... Sağlık sisteminden şikayet yok. Bakanlığı yaptığı yollar için teşekkür ediyorlar. ÇED'le ilgili bir cevap verilmemiş. Çevre ve Şehircilik Müsteşarı da ÇED sürecinde geldi izah etti. Polemik olmasın diye gündeme getirmedim. Bütün tarafları toplayarak çöp ve körfez de her türlü desteği vermeye hazırız ama takipsizlik var. Harmandalı Çöplüğü konuysunda bize düşen bir görev varsa yapmaya hazırız. Teknolojide bir yardım istiyorsa seçimlerden sonra Başbakanlık Ofisi'nde toplanıp sorunları çözmek için her türlü desteği vereceğiz. Su için destek istedi destek oldu. Pozitif ayrımcılıkta destek vermeye hazırız."

ÇİFTÇİMİZE HİBE VE DESTEK
İzmir’i organik tarımda merkez haline getireceklerini söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “İzmir’de son 13 yılda organik tarım üretim alanı yüzde 280 oranında arttı. İzmir’i organik tarımın lokomotif şehri haline getireceğiz. Organik tarım ürünleri için özel pazar ve fuarlar kuracağız. Bu hedef doğrultusunda önümüzdeki 5 yılda çiftçilerimize 2 milyar TL zirai destek ve hibe vereceğiz” diye konuştu.

2050 YILINA KADAR İZMİR'İN İÇMESUYU İHTİYACINI KARŞILAYACAĞIZ
         
Maliyeti 508 milyon TL olan İzmir içmesuyu projesi ile İzmir’in içmesuyu sıkıntısını çözdüklerini belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Gördes Barajından İzmir’e verdiğimiz suyu, yılda 59 milyon m3’ten 107 milyon m3’e yükselteceğiz. Proje çerçevesinde 1. ve 2. kısım iletim hatları devreye alındı. 3. Kısım iletim hattını da (Kavaklıdere-Buca-Bornova) devreye alarak 1.580.000 kişiye ilave içmesuyu temin edecek ve İzmir’in 2050 yılına kadar ihtiyacı olan içmesuyunu karşılayacağız. İşte büyük düşünmek budur. Ayrıca bütün ilçelerimizin içmesuyu problemini de çözeceğiz.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.