Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Elektronik akıllı kartların okunamaması krizi üçüncü gününde de çözülemedi: Kartek'ten ilk açıklama

Elektronik akıllı kartların okunamaması krizi üçüncü gününde de çözülemedi: Kartek'ten ilk açıklama

İzmir'de 1 Haziran'da başlayan toplu ulaşım araçlarında kullanılan elektronik akıllı kartların okunamaması krizi üçüncü gününde de çözülemedi. Büyükşehir Belediyesi ihaleyi kaybeden Kentkart şirketinin şifre ve kodları değiştirdiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunurken, şirket iddaları reddetti, sorumlunun ESHOT ve yeni firma olduğunu açıkladı. Yeni firma Kartek ise ilk kez yaptığı açıklamada, Kentkart şirketinin sistem verilerini, anahtar ve bilgileri ESHOT'a devretmediğini belirterek kamu hizmetinin aksamaması için yoğun çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Kriz üçüncü gününde de çözülemedi

  • Ege Postası
  • 03.06.2015 - 19:18
İZMİR - İzmir'de toplu ulaşımda kullanılan eloktronik akıllı kart sisteminin yüklenici firma değişiliğindeki sancı büyüdü. 1 Haziran'dan itibaren büylük bölümü ücretsiz taşınmak zorunda kalınan yolcular nedeniyle oluşan zararın sorumlusu mahkemelerden tarafından tespit edilecek. Çünkü, taraflar birbirlerini suçlamaya devam etti. Büyükşehir Belediyesi'nin eski yüklenici Kentkart şirketinin şifre ve kodları değiştirdiği gerekçesiyle, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu. Üniversitelerden uzmanlar tespitler yaptı. Kentkart şirketi ise iddiları reddetti. Şifre ve kodları verdiklerini, ESHOT ve deneyimsiz olduğunu iddia ettiği yeni yüklenici firmanın aksaklıklardan sorumlu olduğunu açıkladı.

''Sistem krizinde zararın faturası büyük'' HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Yeni yüklenici firma Kartek Kart ve Bilişim Teknolojileri Tic. A.Ş. ise ilk kez açıklama yaptı. Kartek, 13 Ocak 2015 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından tüm isteklilere açık olarak düzenlenen “Elektronik Ücret Toplama Sistemi İşletim Hizmeti" ihalesini kazandıklarını, eski yüklenici Kentkart'ın yaptığı itirazların, Kamu İhale Kurumu tarafından reddedildiğini belirtti. Açıklamada, "Bunun üzerine, sistemin Kartek tarafından devir alınabilmesi için aylar öncesinden çalışmalara başlanmışsa da; eski yüklenicinin sisteme ilişkin verileri, anahtarları ve diğer bilgileri ESHOT'a devretmemesi sebebiyle yetkili mahkemeler tarafından ilgililer hakkında cezai süreç başlatılmıştır. İlgili firma yetkilileri hakkında halen devam eden ceza soruşturmasının selameti açısından konuya ilişkin olarak bu aşamada tarafımızdan detay bilgi verilmesinin uygun olmayacağı değerlendirilmektir. Bununla birlikte yaşanan sorunlar nedeniyle, kamu hizmetinin aksatılmadan ve hizmet kalitesini düşürmeden devamını sağlayacak şekilde, sistemin işler hale gelmesi için ESHOT ve Kartek ekipleri yoğun şekilde çalışmaktadır" denildi.

Kartek firması son günlerde bu konu ve şirketleri hakkında basında yer alan haber ve beyanatlar hakkında suç duyurusu ve tazminat davaları da dahil olmak üzere tüm yasal haklarını kullanackalarını da açıkladı. Kartek'in dünyada birçok ulaşım projesini başarı ile gerçekleştiren bir firma ve yüzde 100 yerli sermayeye sahip olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Kartek Türkiye'nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri unvanına sahip şirketler gurubudur. Bu şirketler bankacılık-finans, e-ticaret, telekomünikasyon, kamu ve perakende sektörlerine uçtan uca çözümler üretmektedir. Akıllı ulaşım kapsamında ulusal ve uluslararası alanda deneyime sahip ve Hindistan Hükümetinin de ulusal ulaşım proje danışmanı ve tasarımcısıdır. Dünyadaki iş ortaklarıyla birlikte birçok ilk projeyi gerçekleştiren ve otoriteler tarafından birçok ödülle taçlandırılan Cardtek Türkiye, ABD, Kanada, Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Azerbaycan'da bulunan lokal ofislerinden çözüm ve hizmet sunmaktadır. Türkiye'de geliştirdiği teknolojileri dünyaya ihraç etmektedir" denildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.