Dolar 34,1641
%0.01
Euro 38,2122
%0.12
Altın 2.923,700
%0.12
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ersin Arslan, adını taşıyan hastanenin önünde anıldı

Ersin Arslan, adını taşıyan hastanenin önünde anıldı

Gaziantep'te geçtiğimiz yıl 17 Nisan'da bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan, hayatını kaybettiği ve şimdi kendi ismini taşıyan hastanenin önünde anıldı. Bir günlük iş bırakan sağlık çalışanları,...

  • Ege Postası
  • 17.04.2013 - 15:12
Gaziantep'te geçtiğimiz yıl 17 Nisan'da bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan, hayatını kaybettiği ve şimdi kendi ismini taşıyan hastanenin önünde anıldı. Bir günlük iş bırakan sağlık çalışanları, sağlıkta şiddetin sona ermesini istedi.

Ersin Arslan Devlet Hastanesi önünde toplanan kalabalık, ilk olarak Arslan’ın anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Daha sonra ellerinde sağlıkta şiddetin sona ermesi ile ilgili dövizleri taşıyan sağlık çalışanları, Demokrasi Meydanı’na doğru sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Demokrasi Meydanı’na gelindiğinde Gaziantep Sağlıkçılar Meclisi adına Kilis Gaziantep Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Savaş Gürsoy, kendilerini şiddetle karşı karşıya getiren sisteme karşı üzgün ve kırgın olduklarını ifade etti. Gürsoy, şunları söyledi: “Haklarımızın, halkımızın ve çocuklarımızın sağlık hakkı için bugün hizmet veremiyoruz. Bugün Türkiye’de sağlık alanında yaşadığımız şiddeti, bu şiddetin nedenlerini, çözüm önerilerini tartışacağımızdan dolayı, acil hastalar, kanser hastaları, diyaliz hastaları ile yatan hastalar dışında sağlık hizmeti sunmuyoruz. Bu eylem ve etkinliklerimizdeki temel amacımız, sağlık sistemindeki yanlışlıklara dur demek ve sağlık emekçilerinin sorunlarına dikkat çekmektir. Tüm bunlar, sağlıkta dönüşüm programlarının sonuçlarıdır.” Konuşmanın ardından sağlık çalışanları yaklaşık 15 dakika oturma eylemi yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.