Dolar 34,2770
%0.32
Euro 37,4702
%-0.14
Altın 2.905,180
%0.55
Bist-100 8.964,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Esenyurt'tan Anadolu çocuklarına kırtasiye yardımı

Esenyurt'tan Anadolu çocuklarına kırtasiye yardımı

Esenyurt Belediyesi ile Dosteli Yardım, Eğitim ve Kültür Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği ‘1 Defter, 1 Kalem’ kampanyasıyla Anadolu’nun farklı yerlerinde yaşayan 5 bin öğrenciye yeni eğitim ve öğretim yılı öncesinde hediye paketi...

  • Ege Postası
  • 16.09.2013 - 11:16
Esenyurt Belediyesi ile Dosteli Yardım, Eğitim ve Kültür Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği ‘1 Defter, 1 Kalem’ kampanyasıyla Anadolu’nun farklı yerlerinde yaşayan 5 bin öğrenciye yeni eğitim ve öğretim yılı öncesinde hediye paketi gönderildi. Tokat’tan Malatya’ya toplam 12 ilde yardıma muhtaç öğrenciler için hazırlanan koliler dernek gönüllülerince dağıtım noktalarında sahiplerine teslim edilecek.

Derneğe verdiği destekten dolayı Esenyurt Belediye Başkan Necmi Kadıoğlu’na teşekkür eden Dosteli Yardım, Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Sakine Tükek, "12 yıldır bu kampanya adı altında Türkiye genelinde dini, dili, ırkı ne olursa olsun bizim çocuğumuz diyerek onların yanında olduk. 9 yıldır da Necmi Kadıoğlu’nun destekleri ile devam ediyoruz." diye konuştu.

Öğrencilerin okuması için her türlü desteğin verilmesi gerektiğini belirten Necmi Kadıoğlu, ilçede Suriyeli öğrenciler için okul açacaklarını da söyledi. Kadıoğlu, maddi durumu kötü öğrencilere yardım yapılamasının bir sorumluluk olduğunu belirterek, "5 bin öğrenciye eşya gönderiyoruz. 12 ilde kalem, defter, ayakkabı, okul elbisesi hatta kışlık tüm ihtiyaçlarını da gönderiyoruz. Belli fakir bölgeler var, bunlar tespit edilerek seçilmiş bölgeler. Onlara yardım ediyoruz." diye konuştu. İlçede eğitim ihtiyaçlarını karşılayamayan öğrencilerin de eğitim masraflarını karşıladıklarını belirten Kadıoğlu, "Okullarda eksiklerimiz var, bu eksikleri elimizden geldiği kadar gidermeye çalışıyoruz. Suriyeli öğrenciler için de Milli Eğitim ile beraber bir okul açıyoruz. Şu anda belediye olarak kendi kültür merkezlerimizden bir tanesini de geçici olarak tahsis ettik." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Kadıoğlu ve dernek yöneticileri hep birlikte yardım kolilerini tırlara yükledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.