Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eski Bakan Mehmet Aydın: Siyasetin pratiğinde yokum

Eski Bakan Mehmet Aydın: Siyasetin pratiğinde yokum

DEVLET eski Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın, Ankara Bilkent Üniversitesi'nde ders veriyor, aynı anda üç kitap yazıyor. Aktif siyasete bir daha dönmeyeceğini söyleyen Prof. Dr. Aydın, "Pratik siyasetin içinde yokum ama akademik siyasetin içindeyim. Bundan sonra da siyasete girmeyi düşünmüyorum. Ömrümün geri kalanı yazmaya ancak yeter" dedi.

  • Ege Postası
  • 01.04.2013 - 13:18
İZMİR-  Devlet eski Bakanı ve AK Parti eski İzmir Milletvekili Mehmet Aydın, son genel seçimde kitap yazacağını söyleyerek, milletvekilliğine aday olmamıştı. Prof. Dr. Aydın, Bilkent Üniversitesi'nde haftada iki gün toplam 6 saat Siyaset Bilimi dersi veriyor. Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğretim üyesi iken aktif siyasete giren ve iki dönem Devlet Bakanlığı yapan Prof. Dr. Aydın yayınlanmış 10 kitabına, 3 kitap daha ekleyecek.

'İslam Felsefesi' denildiğinde Türkiye'de akla gelen ilk isimlerden olan Prof. Dr. Aydın, 'Ahlaktan Siyasete', 'Kültürden Siyasete' ve 'Dinden Siyasete' adlı üç kitabı aynı anda yazmaya başladı, bunları 3 yılda tamamlayacağını söyledi.

2011 yılından sonra İzmir'e sadece yazın iki ay kalmak için gelen 70 yaşındaki Prof. Dr. Aydın, aktif siyasete girmeyeceğini belirterek, "Pratik siyasetin içinde yokum ama akademik siyasetin içindeyim. Bundan sonra da siyasete girmeyi düşünmüyorum. Ömrümün geri kalanı yazmaya ancak yeter" dedi. (Elif Demirci/DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.