Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eski Cumhurbaşkanından Expo desteği

Eski Cumhurbaşkanından Expo desteği

Deneyimli siyaset adamı Konak Belediyesi ile Vukovar işbirliği anlaşması protokol törenine de katıldı

  • Ege Postası
  • 25.09.2012 - 10:24

Dünya Sanat Olimpiyatlarına katılmak üzere İzmir’e gelen Hirvatistan eski Cumhurbaşkanı   Stjepan Mesic, Expo sürecinde ülkesinin desteklerinin İzmir’den yana olacağını söyledi.

İzmir Konak Belediyesi ile Hırvatistan’ın Vukovar Belediyesi arasında ekonomik ve sosyal ilişkileri geliştirmek amacıyla işbirliği anlaşmasının gerçekleştirildiği imza töreninde Hırvatistan’ın eski cumhurbaşkanından Expo’ya sürpriz  destek geldi.

İmzaların atılmasının ardından Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan ile koyu bir sohbete dalan Hırvatistan’ın eski cumhurbaşkanı ve deneyimli siyasetçi Stjepan Mesic, “EXPO 2020 adaylık sürecinde İzmir’in yanında yer alacaklarını ve desteklerini esirgemeyeceklerini söyledi. 2015 Expo’sunu kaybetmenin üzüntüsünü İzmirlinin kısa sürede atlattığını anlatan ve  İzmir’in EXPO tecrübesiyle bu işin üstesinden geleceğini dile getiren Başkan Tartan’ın ilgiyle dinleyen kurt politikacı Mesic,” Geçtiğimiz oylamada Türkiye’nin yanında yer almadık oyumuzu yine Balkan ülkeleri yönünde kullandık. Ancak artık Türkiye ile Hırvatistan arasında barış  ve dostluk rüzgarları esiyor. Hırvatistan’ın en önemli kenti ile Konak Belediyesi kardeş şehir anlaşması yaptılar. Tabiî ki Expo oylamasında desteğimiz kardeş şehirden yana olacaktır. Bunda kimsenin şüphesi olması” dedi.

Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan  Expo sürecini titizlikle takip ettiklerini, her türlü ortamda kazanan tarafın İzmir olmasından yana destek arayışını sürdürdüklerini söyledi. Başkan Tartan, Hırvatistan Cumhurbaşkanı ve deneyimli siyaset adamı Stjepan Mesic’e tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda üretilen el emeği göz nuru gümüş kahve takımı armağan etti.  Mesic, Başkan Tartan’ın hediye ettiği ve semt merkezlerinde kadınların ürettiği şans fillerini, “Expo”ya uğur getirsin temennisiyle”  boynuna astı,” İzmir’in arkasındayız” dedi.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.