Dolar 34,1789
%0.05
Euro 38,2955
%0.34
Altın 2.902,990
%-0.59
Bist-100 9.667,00
%-1.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eskişehir'de belediyeye operasyon

Eskişehir'de belediyeye operasyon

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yapılan bir operasyon kapsamında 10 belediye çalışanı evlerinde gözaltına alındı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de ifadeye çağrıldı.

  • Ege Postası
  • 28.01.2013 - 10:47
ESKİŞEHİR - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin 'Kentsel gelişim ihalesi'yle ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında bu sabah yaklaşık 10 kişi gözaltına alındı. 2 yıldır sürdürülen soruşturma kapsamında şüpheliler evlerinden gözaltına alınırken, belediyede herhangi bir aramanın yapılmadığı, evrakın daha önce incelendiği belirtildi.Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de ifadeye çağrıldı.

BÜYÜKERŞEN: İTİBARSIZLAŞTIRMA
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise yapılan operasyonu "Seçim arifesinde itibarsızlaştırma" olarak nitelendirdi. Büyükerşen DHA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin savcılık ya da polis tarafından ifadeye çağırılmadığını söyledi. Operasyonun 6 yıl önce yapılan işlerle ilgili olduğunu, soruşturmayı cumhuriyet savcısı Celalettin Karanfil'in yürüttüğünü kaydeden Yılmaz Büyükerşen şöyle konuştu:

"Yaptığımız işlerin hepsi Sayıştay'ın denetimlerden geçiyor. 2002 yılından bu yana bize yönelik sistemli soruşturmalar yapılıyor. Her seçim arifesinde de bu tür şeylerle karşılaşıyoruz. Bunlar seçim arifesinde belediyemizi itibarsızlaştırma çabalarıdır. Ayrıca ben soruşturma ile ilgili olarak ifadeye çağırılmadım. Belediye çalışanlarımız evlerinden gözaltına alınmadan önce bazı basın kuruluşlarına da haber verildiği duyumunu aldık."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.