Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eskişehir ve bölgesi beyin krizi protokolüne sağlıkta kalite ve güvenlik ödülü

Eskişehir ve bölgesi beyin krizi protokolüne sağlıkta kalite ve güvenlik ödülü

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, ‘Eskişehir ve Bölgesi Beyin Krizi Protokolü’, IV. Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi’nde ‘Sağlıkta Kalite ve Güvenlik’ alanında en iyi uygulama ödülüne layık görüldü....

  • Ege Postası
  • 26.06.2013 - 11:09
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, ‘Eskişehir ve Bölgesi Beyin Krizi Protokolü’, IV. Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi’nde ‘Sağlıkta Kalite ve Güvenlik’ alanında en iyi uygulama ödülüne layık görüldü.

    Projenin Koordinatörü Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Atilla Özcan Özdemir, Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü'nün de destek verdiği çalışmanın ödüle layık görülmesinin kendilerini mutluluk verdiğini söyledi. Projenin başarılı bir şekilde yürüdüğünü dile getiren Doç. Dr. Özdemir, Eskişehir ve çevre illerden ilk 4.5 saat içinde beyin damar tıkanıklığıyla gelen hastalara hem koldan damar yolu ilaçlarla hem de anjiyografik olarak pıhtıyı çekerek müdahaleyi amaçlayan bu protokolle, şu ana kadar toplam 240 hastaya müdahale edildiğini kaydetti. Bu müdahaleler sayesinde hastaların yarısının felçsiz veya çok az felçli olarak, başkalarına bağımlı kalmadan yaşamlarını sürdürdüğünü belirten Doç. Dr. Özdemir, ani gelişen kol ve bacakta tutmama, konuşamama, çift görme ile birlikte baş dönmesi şikayetleri olan kişilerin mutlaka 112’yi aramaları gerektiğini vurguladı.

    Eskişehir ve çevre illerde bu hastalar 112 ekibi tarafından hiç zaman kaybetmeden Osmangazi Üniversitesi Hastanesi’ne transfer edildiğini, burada ve Acil Tıp Anabilim Dalı ile birlikte Nöroloji Anabilim Dalı bu hastalara beyin damarlarını açıcı tedavi uyguladığını ifade eden Özdemir, “Türkiye’deki en iyi eğitim merkezlerinden birisi olan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı, İnme Ünitesi ve Müdahele Merkezi, bu konu ile ilgili olarak son 4 senedir ülkemize ve şehrimize hizmet vermektedir.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.