Dolar 34,1663
%0.01
Euro 38,1531
%-0.03
Altın 2.918,670
%-0.05
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ethem Sarısülük’ü öldüren polis serbest kaldı

Ethem Sarısülük’ü öldüren polis serbest kaldı

Gezi Parkı eylemleri sırasında Ethem Sarısülük'e ateş ederek ölümüne neden olan Çevik Kuvvet polisi Ahmet Ş. savcının tutuklanması talebiyle sevk edildiği mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

  • Ege Postası
  • 24.06.2013 - 17:13
İSTANBUL - Polisin serbest bırakılmasının iktidarın 'Polisi yedirtmeyiz' tavrının yargıdaki yansıması olduğunu belirten Sarısülük ailesinin avukatları iç hukuk yolları tükenmeden AİHM (Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi) yolunun açıldığını söyledi.

Sarısülük'ü vurduğu kamera görüntülerine yansıyan polis memuru Ahmet Ş. dün adliyeye gelerek savcı Veli Dalgalı'ya ifade verdi. Dalgalı, ifadesini aldığı polis memurunu tutuklanması istemiyle Ankara 13. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk etti. Ancak sulh ceza hakimi, polis memurunun tutuklanması talebini reddederek serbest bırakılmasına karar verdi.

AİHM YOLU AÇILMIŞTIR

Karara tepki gösteren avukat Kazım Bayraktar "Yargının bu tutumu, siyasi iktidarın ve Başbakan'ın 'Polisi yedirtmeyiz' kararının yansımasıdır. Türkiye'de bu süreçle ilgili hiçbir yargı kurumundan adalet beklenmemelidir. Eğer bu olay aynı şekilde polis değil de sıradan vatandaş tarafından gerçekleştirilmiş olsaydı, şimdiye çoktan tutuklanmıştı. Polis açık bir biçimde bu kararla suç işlemeye teşvik edilmiştir. Bundan sonra yargı tarafından suç işleyen polislerin korunacağının garantisi olarak ortaya çıkmıştır. Türkiye'nin iç hukuku bu süreçte adil olmayacağını, etkin bir iç hukuk uygulaması olmayacağı kesin biçimde bu kararla birlikte ortaya çıkmıştır. Artık bizim için AİHM yolu açılmıştır."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.