Dolar 34,1663
%0.01
Euro 38,1531
%-0.03
Altın 2.918,670
%-0.05
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yalova'da bir roman yazılıyor

Yalova'da bir roman yazılıyor

Yalova Valisi Esengül Civelek’in öncülüğünde ‘Bir Roman Yazıyoruz’ Projesi hayata geçti. Yalova Valiliği tarafından yürütülecek olan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde başlatılan proje ile Roman çocukların...

  • Ege Postası
  • 24.06.2013 - 13:08
Yalova Valisi Esengül Civelek’in öncülüğünde ‘Bir Roman Yazıyoruz’ Projesi hayata geçti. Yalova Valiliği tarafından yürütülecek olan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde başlatılan proje ile Roman çocukların eğitim, kültür ve sosyal uyum süreçlerine katkının sağlanması amaçlanıyor.

Valilik tarafından yürütülecek projeyle ilgili Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda proje tanıtım programı gerçekleştirildi. Programa Yalova Valisi Esengül Civelek, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, İl Başkanı Mustafa Pehlivan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Mete ile projede yer alan Roman çocuklar ve aileleri katıldı.

Programın açılışını Yalova Romanlar Derneği Başkanı Necdet Karabulut yaptı. Karabulut şöyle konuştu: "Düne kadar polisin gözetimi altında bir arada tutulması gereken, diğer bir tabirle ‘esmer vatandaş’ olarak bilinsek de biz bu ülkeye asla ihanet etmedik, baş kaldırmadık. Her Roman gibi ben de Türkiye’yi, vatanımı seviyorum. Yalova Romanları olarak çocuklarımızın başarılı olabilmeleri için proje geliştirildi. Bu projede amacımız çocuklarımızın okula devamını sağlamak hem de spor yapmalarını sağlamaktır. Onların akademik başarılarını görmek istiyoruz. 30 çocuğumuzla bu proje başlatıldı. Judo Federasyonu Yalova İl Temsilciliği’nin de projenin içerisinde olmasından dolayı Marmara Bölgesi judo takımları arasında 30 kilogramda gümüş madalya aldık. Devletimiz elinden geleni yapmaktadır. Bunun tüm Roman çocuklarına örnek olmasını istiyoruz."

"EĞİTİMSİZLİK BİR KADER DEĞİLDİR"

Vali Esengül Civelek ise şöyle konuştu: "Bir roman yazıyoruz, romanımızın kahramanları bizim çocuklarımız. Hepimiz biliyoruz ki Roman vatandaşlarımızın en büyük sorunu eğitim noksanlığı, eğitimsizlik. Eğitimsizlik bir kader değildir. Olmamalıdır da. Bu düşünceden hareketle çocuklarımızın okulu yarıda bırakmamaları, akademik başarılarının arttırılması, ailesine, çevresine, topluma faydalı bireyler olarak yetiştirilmeleri, bilgi ve beceri kazandırılmaları, öğrenmeleri gereken davranışları özümsemeleri, aile içi iletişim sağlanması ve her şeyden önemlisi de geleceğe güvenle bakabilecekleri bir çalışma başlattık. Eğitim, kültür ve sportif faaliyetlerle çocuklarımızı destekliyoruz. Çalışmalarımız hızla devam ediyor."

Yapılan konuşmaların ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Mete, projeyle ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Mete, "Projenin amacı, gençlerin okul derslerine yardımcı olarak eğitim kalitelerini artırmak, sportif faaliyetlerle zararlı alışkanlıklardan alıkoyup onlara özgüven kazandırmak, tiyatro grubu oluşturularak, kültürel faaliyetlere teşvik etmek, yaşam koçu rehberliğinde kişisel gelişim, meslek edinme, evlilik gibi konularda kendi hayatlarına yön verebilme, öz becerilerini geliştirme, hak ve sorumluluklarının farkında olma ve kendi kararlarını alabilmelerine yardımcı olmak. Projemiz sosyo-ekonomik durumları göz önüne alınarak tespit edilen, yaşları 7-17 olan, okul çağındaki 20 kız 10 erkekten oluşan 30 Roman gencini kapsamaktadır. Projenin sürdürülebilirliği çerçevesinde bu sayılar artabilecektir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından projede yer alan Roman çocuklar judo gösterisinde bulundu. Büyük alkış alan gösteriden sonra ise Vali Esengül Civelek ile protokol mensupları kuşak atlayan gençlere sarı kuşaklarını bağladı. Vali Civelek ayrıca çocuklara hediyelerini de takdim etti. Yalova Romanlar Derneği Başkanı Necdet Karabulut, projede emeği olanlara plaket hediye etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.