Dolar 34,1697
%0.02
Euro 38,2028
%0.1
Altın 2.923,720
%0.12
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sloven Büyükelçi Jazbec: Ticari ilişkileri daha da geliştirme arzusundayız

Sloven Büyükelçi Jazbec: Ticari ilişkileri daha da geliştirme arzusundayız

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Slovenya’nın Ankara Büyükelçisi Milan Jazbec’i makamında kabul etti.         Vali Kızılcık, “Slovenya Ankara Büyükelçisi ve fahri konsolosun ziyaretleri bizleri...

  • Ege Postası
  • 24.06.2013 - 12:59
Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Slovenya’nın Ankara Büyükelçisi Milan Jazbec’i makamında kabul etti.

        Vali Kızılcık, “Slovenya Ankara Büyükelçisi ve fahri konsolosun ziyaretleri bizleri memnun etmiştir. Ziyaretin iki dost ülke arasındaki ilişkileri geliştireceğine inanıyorum. Özellikle ticaret alanında ve diğer alanlarda daha fazla işbirliği yapacağımıza inancım tamdır.” dedi.

        Büyükelçi Jazbec de iki ülke arasındaki var olan ticari ilişkileri daha da geliştirme arzusunda olduklarını belirtti. İki ülke arasında 500 milyon dolar civarındaki ticaret hacmini çok düşük bulduklarını söyleyen Jazbec, “Bunu geliştirmek için geçtiğimiz yıllarda Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanı, başbakanı ve meclis başkanı ülkemizi ziyaret etti. Aynı şekilde kendi ülkemizin cumhurbaşkanı ve başbakanı da Türkiye’yi ziyaret ederek ilişkilerimizin üst noktalara çıkarılması için adım attılar. İki ülke arasındaki ilişkilerin bundan sonra hem sosyal, hem kültürel, hem de ticari ve diplomatik anlamda geliştirmesi için yoğun bir gayret gösteriyoruz.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.