Dolar 34,1641
%0.01
Euro 38,2122
%0.12
Altın 2.923,700
%0.12
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mardin'de 35 bin kişi yaz kuran kurslarına katıldı

Mardin'de 35 bin kişi yaz kuran kurslarına katıldı

Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından düzenlenen yaz Kur'an kursları tüm Türkiye'de olduğu gibi Mardin'de de büyük ilgi görüyor. Geçtiğimiz yıl yaş sınırının kalkması ile birlikte 7'den 70'e herkes Kuran–ı Kerim öğrenmek için...

  • Ege Postası
  • 24.06.2013 - 12:47
Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından düzenlenen yaz Kur'an kursları tüm Türkiye'de olduğu gibi Mardin'de de büyük ilgi görüyor. Geçtiğimiz yıl yaş sınırının kalkması ile birlikte 7'den 70'e herkes Kuran–ı Kerim öğrenmek için camilere koştu.

    Mardin'de 17 Haziran'da 780 cami ve Kur'an kursunda başlayan kurslara il genelinde toplam 35 bin kişi kişi katıldı. Katılımcılardan 20 bininin erkek, 15 bininin ise kız öğrenci olduğu ifade edildi.

    Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol anlaşması kapsamında Mardin'de kurslara katılan öğrencilere yönelik Kur'an Kerim dersleri ardından haftanın 5 gününde futbol, masa tenisi, batminto, judo, karate, güreş gibi değişik spor dallarında aktiviteler düzenlenecek.

    Mardin merkez Ulu Cami'de başlayan yaz Kur'an kurslarına katılan öğrencileri ziyaret eden Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, burada okuyan öğrencilere Kur'an-ı Kerim ve çeşitli eğitici kitaplar dağıttı. Mardin'de başlayan yaz Kur'an kursları hakkında bilgi veren Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Mardin genelinde açılan 780 cami ve Kur'an kursuna kız ve erkek öğrenci olmak üzere yaklaşık 35 bin öğrenci yaz Kuran kurslarına katıldığını söyledi.

    İŞİTME ENGELLİLER İÇİN ÖZEL KUR'AN KURSLARI VERİLECEK

    Her yaştan vatandaşın kurslarda Kur'an eğitimi alabileceklerini belirten Coşkun, şöyle konuştu: ”Bu yıl ilk defa işitme engelliler vatandaşlarımız için özel eğitim programlarımız olacak bu arada fiziksel engelliler vatandaşlarımıza da evlerinde Kur'an öğretimini yapacağız. Mardin'de bu uygulamayı ilk defa gerçekleştireceğiz. Bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Önümüzdeki günlerde hayata geçireceğiz. Kur'an eğitiminin yanı sıra temel dini bilgiler, siyer ve ahlak derslerinin de yer alacak kurslarımızda, Diyanet İşleri Başkanlığı, 'Dinimi Öğreniyorum' ve Kur'an öğrenme CD'lerini ücretsiz olarak öğrencilerimize dağıtacak."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.