Dolar 34,1641
%0.01
Euro 38,2122
%0.12
Altın 2.923,700
%0.12
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yaz kursları başladı, camiler çocuk sesleriyle şenlendi

Yaz kursları başladı, camiler çocuk sesleriyle şenlendi

Diyanet İşle Başkanlığı’nın camilerdeki yaz kursları başladı. 'Gel Bu Yaz Kur'an'ı Gönlüne Yaz' sloganıyla başlatılan kurslara tüm çocuklar davet edildi. Çocukların büyük ilgi gösterdiği yaz kurslarının açılışı sonrası...

  • Ege Postası
  • 24.06.2013 - 12:54
Diyanet İşle Başkanlığı’nın camilerdeki yaz kursları başladı. 'Gel Bu Yaz Kur'an'ı Gönlüne Yaz' sloganıyla başlatılan kurslara tüm çocuklar davet edildi. Çocukların büyük ilgi gösterdiği yaz kurslarının açılışı sonrası camiler çocuk sesleriyle şenlendi.

Camilerdeki yaz kurslarında çocuklara sadece dini bilgiler değil, kültürel ve sosyal etkinliklerin de verileceğini belirten Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul, “Amacımız öğrenciyi sıkmadan, camide karşılıklı sevgi ve muhabbet içerisinde çok güzel şeyler öğreteceğiz.” dedi. 24 Haziran’da başlayan yaz kursları 23 Ağustos tarihinde sona erecek.

Yaz kurslarına olan ilginin her geçen yıl arttığını bu yıl Aydındaki tüm camilerde din görevlilerince çocuklara dini, kültürel ve pozitif ilimler doğrultusunda cami kültürünü de öğreteceklerini belirten Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, "Tüm çocuklarımızı “Gel Bu Yaz Kur'an'ı Gönlüne Yaz' diyerek camilerimize davet ediyoruz. Çocuklarımız camilerimizde bu yaşta Kur’an dersi alırken cami kültürünü de öğrenecekler. Kurslarımızda kültür dersleri, pozitif ilim dersleri yönüyle yaz Kur’an kurslarında Kuran öğretme, bunun yanında da dini bilgilerini yenileme ve pekiştirme hususunda camideki görevlilerimiz yardımcı olacaklar. Kurslarımıza çocuklarımız bir bayram havası içerisinde koşuyorlar. Dini bilgilerini öğreniyorlar." dedi.

İki yıl önce il genelinde yaz kurslarına gelen öğrenci sayısı 12 bin iken geçen yıl 28 bin olduğunu anlatan Kocaoğlu, "Bu yıl hedefimiz 40 bin öğrencimizi camilerimizi cıvıl cıvıl süslediklerini görmek. Yaz kurslarımızda sportif faaliyetlerimiz de olacak. Gençlik İl Spor Müdürlüğü ile ortaklaşa sportif faaliyetlerde bulunulacak.” şeklinde bilgi verdi.

Yaz kurslarında camiye gelen çocukların kitaplarının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından karşılanacağını, dini bilgiler ve Kur’an-ı Kerim öğrenen çocuklara Kur’an-ı Kerim verileceğini ifade eden İl Müftüsü Kocaoğul, “Çocuklarımızın kitapları hazır. Kitaplarını camilerdeki görevlilerimiz kendilerine verecekler. Çocuklarımız kurslarını ihmal etmesinler. Camilerdeki çocuklarımız bizim geleceğimiz. Geleceğimiz çocuklarımız bizim misafirlerimiz. Onları en iyi şekilde ağırlayacağız.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.