Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ev hayalleri gerçekleşti

Ev hayalleri gerçekleşti

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin ULEMA, TOKİ ve Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü işbirliği ile yapımı gerçekleştirilen ‘’Yoksul Grubu Projesi’’ kapsamında Çiğlide yer alan 80 konutun hak sahibine teslimi ve konut belirleme kura çekilişi törenine katıldı.

  • Ege Postası
  • 19.11.2012 - 12:06
İZMİR-  Programa Sosyal Yardımlar Genel Müdürü İhsan EMİRYOL, İzmir Vali Yardımcısı Fatih Ahmet KURT ve AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Adnan YILMAZ da katıldı. Konutların hak sahiplerine tesliminde duygulu anlar yaşandı aileler göz yaşlarına hakim olamadı. Burada bir konuşma yapan AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin ULEMA ; TOKİ’nin bugüne kadar 556 Bin Konut İnşa ettiğini, bunların 143 Binini düşük gelirli ve yoksul ailelere, 215 Bin konutun da dar ve orta gelirli ailelere tahsis edildiğini söyledi.

ULEMA; TOKİ’nin yoksul aileler için yaptığı 1+1 olan konutların Sn Başbakanın talimatıyla 2+1 olarak inşa edildiğini ve yoksul ve dar gelirli ailelere verildiğini, Engelli vatandaşlarımıza %10 oranında hak ayrıldığını dile getirdi. 2023 Hedefleri doğrultusunda Yoksul Grubu Projesine100 Bin konut sözü verdiklerini henüz 1 yıl olmadan 13 bin konutun tamamlandığını söyleyen ULEMA; AK Parti Hükümetleri döneminde sosyal devlet olma ilkesi gereği; aile yardımı, gıda, yakacak, barınma eğitim ve sağlık yardımlarının yapıldığını, sosyal güvencesi olmayan anneye 30 TL gebe muayenesi yardımı yapıldığını 0-6 yaş grubu çocuğunu düzenli doktor kontrolüne götüren anneye yine 30 TL yardım yapıldığını, eğitimde okul kitaplarının bütün öğrencilerimize ücretsiz dağıtıldığını, yoksul ailelerin çocuklarına parasal yardım yapıldığını ve bunu anneye ödediklerini söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın himayesinde yürütülen

Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP)in iki pilot ilde uygulanmaya başlandığını, Aile bütünlüğünün korunması, güçlü ve mutlu aileler için herkesin sağlık alanında nasıl aile hekimi varsa bundan sonra aile sosyal destek uzmanlarının da olacağını ifade etti. Sosyal devlet olmanın gereği reform niteliğinde işler başardıklarını ve bunların artarak devam edeceğini söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.