Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güler,“Bu zorlu görev kadın kollarımıza düşecek”

Güler,“Bu zorlu görev kadın kollarımıza düşecek”

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, CHP İzmir İl Kadın Kolları’nın Danışma Kurulu Toplantısına Katıldı. Hedef kitle ilkesine göre çalışmanın önemine değinen Güler, “Belirleyeceğimiz hedef kitleler üzerinde hedefe yönelik kurduğumuz komisyonlarla çalışma yapmak bizi amaca daha hızlı taşır, daha fazla insana daha etkili ulaşmamızı sağlar” dedi.

  • Ege Postası
  • 18.11.2012 - 11:55

İZMİR-  Toplantıya Güler’in dışında, İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, İzmir Milletvekili Hülya Güven, Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Düriye Bozkurt ve Bedriye Gürkan, CHP İzmir Kadın Kolları Yönetim kurulu Üyeleri, ilçe kadın kolları başkanları ve birçok partili katıldı.

Haksız Kararı Kınıyoruz!

Konuşmasına Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in tutsak edilmesine yönelik yargı kararını kınayarak başlayan Güler, “AKP’nin bu baskıcı bu diktatöryel tutumu karşısında çalışmak ve başarmak zorundayız. AKP iktidarı tarafından yapılan bu baskılar bizi yıldırmak yerine daha da çok bilenmemize sebep oluyor” dedi.

“Hem Kentte Hem Köyde Çalışacağız”

Büyükşehir Kanun Tasarısı’nın yasalaşması ile birlikte çok değişik bir çalışma sürecinin başlayacağını belirten Güler, “Şimdiye kadar alışa geldiğimiz örgütlenmenin çok dışında çalışmalıyız. Karabağlar’da, Konak’ta, Bornova’da, Karşıyaka’da, Buca’da yaşıyor ve çalışıyor olabilirsiniz ama gözümüzü köylere doğru açmak durumundayız. Bundan sonra köy ve kent siyaseti üzerinde çok farklı bir çalışma yapmaya ihtiyacımız var” dedi. Tasarının yasalaşması ile birlikte büyükşehir sınırlarının il sınırları olduğunu hatırlatan Güler, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanını bundan sonra Kiraz, Beydağ, Ödemiş, Tire, Bergama, Kınık, Dikil yani büyükşehir çemberinin dışında kalan yerlerde seçebilecek. İlçe bazında örnek vermek gerekirse Bergama Belediyesi’ni kazanabilmek için artık sadece şehir merkezinde çalışmak yetmeyecek, 5 belde de ve 114 köyde de çalışma yapılması gerekecek” dedi.

Tasarının yasalaşması ile birlikte en zor görevlerden birinin kadın kollarına düşeceğini belirten Güler, “Kadınlarımızın en az ilçe merkezlerinde olduğu kadar, köylerde de çalışma zorunluluğu var. Belediyeleri kazanmanın yollarından biri artık köylerden geçmektedir aksi takdirde bir tarafı ihmal ederek bir tarafla yürümek mümkün değil. Kadın örgütlenmesi olarak görece zayıf olduğumuz bu çalışmanın üstünde durmamız lazım” dedi.

Hedef kitle üzerine çalışma modelinin oluşturulması gerekliliğine belirten Güler, “İhtiyaca göre değişmek üzere, her il ve ilçede komisyonlar kurularak hedef kitle ile direk temasa geçilmeli. İş veya esnaf kadın komisyonu kurularak çalışan kadınlara, İşçi kadın komisyonu kurularak fabrikalarda çalışan kadınlara, köylü kadın komisyonu kurarak köylü kadınlarımıza, ev kadını komisyonu kurularak ev kadınlarına daha birçok ihtiyaca göre komisyonlar kurularak hedef kitle üzerinde çalışma yapılmalıdır” dedi.  AKP’nin evlere kapattığı kadınlara, komisyonlar kurarak ulaşıp CHP’yi, yapmak istediklerimizi anlatmalıyız diyen Güler, “Mahalle mahalle, sokak sokak çalışarak kadını evden çıkarmalıyız. AKP özellikle ev hanımlarını evlere kapatıyor. Bu çalışmalar ile kadının evden dışarıya çıkmasına ve sosyalleşmesine katkı sağlayacağız” dedi.

Sındır “AKP iktidarını Başarısızlığa Uğratmak Boynumuzun Borcudur”

Yeniden ümmet toplumu yaratmak isteyen AKP ile CHP’nin tüm organlarıyla mücadele edeceğini belirten Sındır “AKP İktidarını başarısızlığa uğratmak boynumuzun borcudur.  Bunu gençlik kollarımızla kadın kollarımızla tüm örgütümüzle yapacağımızdan şüphem yok” dedi. İktidara giden yolun çalışmaktan geçtiğini belirten Sındır, “Kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla, ilçe örgütlerimizle Kentin dört bir yanında kılcal damarlarına nüfus ederek yurttaşlarımıza ulaşacağız. Çok parti gördük geldi geçti gitti yok oldu eridi bitti, ama tek parti var kiher zaman var olan Cumhuriyet’in partisi Cumhuriyet Halk Partisi” dedi. Sosyal belediyeciliğin kendilerine yüklediği sorumlulukla görevlerini yapmaya deva edeceklerini vurgulayan sındır, “Çok yakından tanıdığım sadece insanı seven yüreğinde sevgi olan, maddiyatla hiçbir bağı olmayan ve tek derdi ezilenin yoksulun ihtiyaç duyan halkın yanında olmak olan Dikili Belediye Başkanımız Osman Özgüven’e de buradan selamlarımızı gönderiyorum. Merak etmesin biz her zaman onun yanındayız, halkı için çırpınan bir insanın yasal bir cendere içerisinde özgürlüğünün elinden alınıyor olması, hepimizi derinden yaralamıştır” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.