Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen'de Ak Parti'den muhalefete 'Bütünşehir' salvosu

Menemen'de Ak Parti'den muhalefete 'Bütünşehir' salvosu

Menemen Ak Parti Kasım ayı Genişletilmiş İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel’in katılımı ile gerçekleşti. Eşinin İzmirli olması nedeni ile kente sıklıkla geldiğini belirten Türel, İzmir’de vatandaşlardan belediyelerin hizmeti konusunda iyi şeyler duymadığını söyledi. Türel, Büyükşehir Yasası ve belediyelerde yapılan müfettiş incelemeleri ekseninde muhalefetin 'mağdur edebiyatı' yaptığını söyledi. Büyükşehir Yasası’na başından beri karşı çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na gönderme yapan Ak Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, “Ak Parti belediyecilik anlayışı ile yönetilen belediyelerdeki başkanların yorumu ‘bundan önce 8 saat çalışıyorsak bundan sonra 24 saat çalışacağız’ oldu. Buna yüreği olan başkanlar itiraz etmiyor.

  • Ege Postası
  • 17.11.2012 - 12:59
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Menemen Ak Parti  Kasım ayı Genişletilmiş İlçe Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı. Toplantıya AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Ak Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema,  İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Grup Başkanvekili Kenan Çakar,  Menemen İlçe Başkanı Arif Kuran, il yöneticileri, ilçe başkanları ve partililer katıldı.Toplantının Divan Başkanlığını İl Başkan YardımcısıAtilla Kaya yaptı.

 TÜREL: MUHALEFET BELEDİYELERİNDE MAĞDUR EDEBİYATI VAR

Eşinin İzmirli olması nedeni ile kente sıklıkla geldiğini belirten Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, İzmir’de vatandaşlardan belediyelerin hizmeti konusunda iyi şeyler duymadığını söyleyerek konuşmasına başladı. Bu durumun kendisini üzdüğünü ifade eden Türel, “ Menemen’de gezilebilecek güzel yerlere kaliteli hizmetlere şahitlik etmek isterdim. Belediyecilik insanın refaha ulaştıran hizmet becerisi sanatıdır. Bu noktada belediyecilik makamı bir çözüm makamıdır. Belediye başkanlığı makamında mazeret üretemezsiniz. Bu makamda bulunan kim olursa olsun şikayet etme hakkına sahip değildir. Belediye başkanı adayken o sorunları çözmek iddiası ile ortaya çıkmış çözümde kendini anahtar olarak ortaya koymuştur. Hangi partiden olursa olsun borç edebiyatı ile mağdur edebiyatı ile halkın karşısına çıkan başkanları uyarmak zorundayız. Muhalefet partili belediyelerde mağdur edebiyatı var. Borç edebiyatı var.’ Ben çözeceğim’ diye geldin. Seçilince ne oldu. Madem gerekçeler ortaya koyacaktın neden aday oldu. Bunlar yerel yöneticilikte sığınılacak liman olamaz” dedi.


“YANLIŞ YAPANIN ÜZERİNE GİTMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

AK Partili belediyeler arasında da yolsuzluk yaptığı için görevden alınan hatta cezaevinde olan belediye başkanlarının olduğunu söyleyen Türel, muhalefetin konuyu kendi lehine çevirme mücadelesine giriştiğini bununda yanlış olduğunu söyledi. Belediyelerde yapılan yolsuzlukların muhalefetin önyargıları ile örtülmeye çalışıldığını belirten Türel, “ AK Parti iktidarı tüm belediyelere karşı aynı tavırdadır. Ayrım yapmamaktadır. Türkiye’de görevden uzaklaştırılmış ve tutuklu bulunan 2 Ak Parti’li, 1 CHP’li,  1 MHP’li belediye başkanı var. Övünülecek bir konu değil ama bunları  onlarınkulaklarına küpe olsun diye söylüyorum. 3391 ön inceleme izni verilmiş İç İşlerince…. Bunun 1531 Ak Partili 1026 CHP’li 415’i MHP’li belediyelere ait… Bu rakamlar yalan söylemez. Bu mudur Ak Parti’nin ayrımcılık anlayışı. Ak Parti kim yanlış yapıyorsa gider hesabını sorar. Muhalefet bunu hala öğrenemedi. Yapılan usulsüz işlerin hesabı sorulduğunda ‘komplodur’ diyerek üzerlerini örtmeye çalışanlar aslın da yanlış uygulamaların kılıfını hazırlıyorlar. Bu usulsüzlükleri perde arkasında saklamakla bunu teşvik haline getiriyorlar. Bunu yapmamamız lazım. Hangi partiden olursa olsun yanlış yapanın üzerine gidilmekte ve hesabı sorulmaktadır” diye konuştu.

'BÜTÜNŞEHİR'İ ANLATTI

Yeni Büyükşehir Yasa Tasarısı'na değinen Türel yasaya karşı çıkan muhalefete yüklendi. Türel,  “Büyükşehir olacak iller arasında geliri en çok artacak dört  il de muhalefet belediyeler var. Bir bakıyorsunuz CHP’liler yasa çıkmasın diye hakarete varacak şekilde vekillerimizi taciz ettiler. Yasayı engellemeye çalıştılar. ’Siyaset mühendisliği yapmak için, seçimlerde avantaj yakalamak için yasayı çıkartıyorsunuz’ diyorlar. Başta verdiğim örnek ortada. Biz ayrımcılık yapmıyoruz. Bu yasa ile 13 Büyükşehir daha oluyor. Bugün bu yasaya karşı çıkan CHP ve MHP aslında açık ve net bir şekilde ‘bu iller Büyükşehir olmasın’ demiştir.  Bu iller bu yasaya karşı çıkan muhalefetten hesabını soracaktır” dedi.

 

“HALKIN KÜRSÜSÜNÜ KİMSE İŞGAL EDEMEZ”

Yasanın görüşmeleri sırasında muhalefetin Meclis'te yakışık olmayan, demokratik kurallarının limitlerini aşan şiddet boyutlarına kadar uzanan bir anlayışı ortaya koyduğunu belirten Türel, “Mecliste muhalefetten yemediğimiz hakaret kalmadı. Keşke demokratik olarak muhalefet yapsalardı. Şiddete başvurdular. Kürsüyü işgal ettiler Bu demokratik bir hareket mi. Bu halkın kürsüsü. Kimsenin işgal etmeye hakkı yok” dedi.

“VATANDAŞ DAHA HIZLI VE KALİTELİ HİZMET ALACAK”

Yeni yasa ile halkı korkutmaya çalışıldığını muhalefetinde bozuk plak gibi aynı şarkıyı söylediğini ifade eden Türel, “ Hizmetler nasıl üretilecek diye soruyorlar. Bugün bu hizmetleri kim yapıyor. Özel idare… Şimdi tüm ekipmanlar Büyükşehir’e devredilecek. Bunun üzerine ekonomik kaynaklarda aktarılacak. Bugün bu yasa çıkmış olsa İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne  333 milyon gelecek. Demek ki CHP yasaya karşı çıkarak ‘İzmir’e bu rakam gelmesin’ diyor.   İl özel İdarenin göndermediği yapamadığı hizmeti Büyükşehir Belediyesi yapacak. Biz bu belde belediyelerini kapatmıyoruz. İlçe belediyesine ve büyükşehir belediyesine hizmeti terfi ettiriyoruz. Hizmetler yine devam edecek. Eleştiriler ve sorular bilgisizlikten kaynaklanıyor. Köylerde hakları olan vatandaşlarımızın haklarının devamlılığını yasanın içine koyduk zaten..Köylerde her belediye gerçekleşen bütçesinin yüzde 10’unu buraya ayırmak zorunda. Vatandaş daha hızlı kaliteli hizmet alacak. Bu yasada vatandaşın yararına ve faydasınadır. Çıkartmak istemeyen  engellemek isteyen vatandaşın hayrını istemiyor demektir.

 

ULEMA: YASA İLE EN DOĞRU ADIMI ATTIK

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema  konuşmasını Meclis'te yoğun bir mesai sonrası yasalaşan ‘Büyükşehir Yasası’ ekseninde gerçekleştirdi. BDP, MHP ve CHP’nin yasaya bakışı ile Ak Parti’nin amacı arasında fark olduğunu belirten Ulema, “ Bu ülkenin refahı için çıkartmaya çalıştığımız yasalarda partiler refleks gösteriyor. Bir taraftan BDP bu yasa ile ‘hizmetler merkezîleşecek’ dedi. MHP‘ülkeyi bölüyorsunuz üniter yapı bozulacak’ diyor. CHP ise yaprak misali oradan oraya geziyor. Ülkemiz için en doğru en kararlı adımı attık. Yeni yasa ile beraber ülkede var olan yereldeki demokrasi daha da güçlenecek. Yapılmak istenen il sınırları içinde yaşayan herkesin eşit hizmet alması. Çıkardığımız yasalara inanıyorumki belediye başkanları destek verecek” dedi.

 

KOCAOĞLU’NA GÖNDERME

Büyükşehir Yasası ekseninde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na gönderme yaparak konuşmasını sürdüren Ulema, “  İzmir’de Büyükşehir Belediyesi’nin  yasaya itirazları var. Ak Parti belediyecilik anlayışı ile yönetilen belediyelerdeki başkanların yorumu ‘bundan önce 8 saat çalışıyorsak bundan sonra 24 saat çalışacağız’ oldu.Buna yüreği olan başkanlar itiraz etmiyor. İzmir’de CHP’li büyükşehir belediyesinin yaptığı mağdur edebiyatı bu yasada da devam etti” dedi.



“BAHANE ÜRETİYORLAR”

İzmir’de belediyelerin yapamadıkları hizmetlerinbahanesini  Ak Parti’nin üstüne attığının altını çizen Ulema, “  Vaat ettikleri projelerin yüzde 20’sini yaptılar sadece… Bahaneleri ‘merkezi yönetimden yeteri kadar destek alamıyoruz’ oldu. Maliye Bakanlığı’ndan alınan bir veriye göre  2002 yılında genel bütçeden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne   160 milyon TL aktarılıyordu. 2011 yılında ise bu rakam 992 milyon TL’ye yükselmiş. Genel anlamda yüzde 2’den yüzde 4’e yükselmiş. İzmir Büyükşehir Belediyesi  yeterince desteği almakta. Bunun yanında kamu yatırımlarında da Ak Parti iktidarı döneminde 8 katrilyonluk yatırım gerçekleşmiş. Bazılarının gözleri var görmüyorlar. Doğruları bilseler de bunları söyleyemiyorlar. Konak Tüneli çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çandarlı Limanı aynı şekilde SabuncubeliTüneli  ve daha nicelerinin kararlılıkla devam ettiğine İzmirli şahit…” dedi.


PARTİLİ KADINLARA SESLENDİ

Konuşmasında partili kadınlara seslenen Ulema, “Çaldıkları her kapıyı açabilirler. Görevin büyük kısmı kadın kollarımıza düşüyor. Ülkemizi nereye taşıdığımızı neler yapacağımızı tek tek anlatacağız. İnanıyorum ki bu inançla birlikte Menemen’de yerel seçimlerde sevinci yaşayacağız” dedi.


AKAY’DAN ‘İZMİR’ ŞİİRİ

Konuşmasını siyasi yönde yapmayan Akay, Genel Başkan Yardımcısı Türel’in eşinin İzmirli olması nedeni ile AK Parti'nin 11. kuruluş yıldönümünde İzmir Arena'da gerçekleşen iftar yemeğinde okuduğu ‘İzmir’ şiirini bir kez daha okuyarak kürsüden alkışlarla indi.


KURAN: MENEMENDE SİZİ GEZDİREBİLECEĞİMİZ BİR YER YOK

Menemen Ak Parti İlçe Başkanı Arif Kuran ise, “Gelişmişlik kalkınmışlık Menemen’de maalesef yok. Genel Başkan Yardımcımızı Menemen’de  gezdirmeyi  çok isterdim ama ilçede gezdirebileceğimiz bir yer yok. Üç dönemdir aynı belediye başkanı görev yapmakta. Aciz bir yönetim anlayışı var” dedi.10 bin üye sayısına ulaştıklarını söyleyen Kuran, Menemen’in özlemle beklediği bir parti haline geldik. Halkımızın beklentilerini boşa çıkartmamak adına şevkle çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

 


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.