Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eylül bitti, Ekim geldi: Piyasada üstgeçit yok!

Eylül bitti, Ekim geldi: Piyasada üstgeçit yok!

310 milyonluk dev proje Konak Tünelleri’nin hizmete girmesiyle birlikte kent merkezinde başlayan çile üzerinden aylar geçmesine karşın bir türlü giderilemedi. Günde binlerce vatandaşın kullandığı Konak’ı “Doğu Konak” ve “Batı Konak” olarak ikiye bölen tünellerin çıkışında Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından Eylül’de tamamlanacağı söz verilen üst geçidin henüz temeli bile atılamadı. Eylül bitti, Ekim geldi

  • Ege Postası
  • 29.09.2015 - 09:14
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Mithatpaşa Caddesi’ni İzmir’in en uzun çıkmaz sokağı haline getiren ve vatandaşları metroya ait altgeçide mahkum eden Konak Tünelleri’nin yarattığı sıkıntı gün geçtikçe büyürken, Karayolları Bölge Müdürlüğü aradan geçen beş aya karşın söz verdiği üstgeçidi bir türlü tamamlayamadı.

SÖZLER TUTULMADI, YAYALAR EZİYETE MAHKUM EDİLDİ
Hükümetin “35 Proje”si arasında yer alan ve yapımına 2011 yılındaki genel seçimlerin ardından başlanan Konak Tünelleri, Mayıs ayında hizmete açıldı ancak kent merkezinde başlayan kaos bir türlü dinmek bilmedi. 310 milyona mal olan tünel tamamlansa da, yayalar için kritik öneme sahip olan ve kent merkezinin iki yakasını bir araya bağlayacak üstgeçit projesi ertelenmeye devam ediyor. Tünelin Bahribaba Parkı ve Konak Meydanı arasında bağlantıyı sağlayacak yaya üstgeçidi için 23 Mayıs’taki açılış töreninden bu yana çivi dahi çakılmayınca İzmirliler için kabus dolu günler de beraberinde geldi.
 

ÜSTGEÇİT EYLÜL’DE TAMAMLANACAKTI

Özellikle yaşlı, engelli ve bebekli bayanları vuran üst geçit krizi nedeniyle kent merkezine inen binlerce vatandaş yaya erişimini metroya ait altgeçitlerden sağlamak zorunda kalırken, tünel çıkışında aylardır devam eden ölümle dans ise bir türlü bitmek bilmedi. İlk günden bu yana trafik ekiplerinin mecburi nöbet tuttuğu alanda yer alan tel örgüler ve koruma demirlerini kesen vatandaşlar, can güvenliklerini  hiçe sayarak yolda karşıdan karşıya atlamaya devam ederken, söz konusu durum hem yaya hem de araç güvenliğini tehdit etmeye devam ediyor.
 
İZMİRLİLER TEL ÖRGÜYE MAHKUM EDİLDİ
Yapılacak üst geçit için geçtiğimiz ay içerisinde yeni  bir erteleme duyurusu yapan Karayolları Bölge Müdürlüğü üstgeçidin Ekim ayında tamamlanacağını duyursa da, Konak’ta halen herhangi bir çalışmaya başlanmaması İzmirlilerin de tepkisini topladı. Vatandaşlar, yayaların çektiği eziyete son verilmesini isterken, sözlerin de tutulmasını talep etti. Tünel yapılırken, üst geçitlerin unutulduğunu ve vatandaşların ikinci plana atıldığını savunan İzmirliler, kendilerinin tel örgülere ve kafeslere mahkum edildiğini söyledi.
 
EYLÜL BİTTİ, EKİM GELDİ, ÇİVİ DAHİ ÇAKILMADI
Yayalar için erişimi sağlayacak üstgeçide ait projeyi ancak tünellerin açılışına birkaç hafta hazırlayan Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün söz konusu çalışması İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yetersiz görülerek revizyonu istenmişti. Hazırlanan ilk projede engelli ve yaşlılar için asansöre yer verilmeyen ve tek iniş çıkış ayrılan söz konusu çalışmada değişikliğe giden Karayolları, daha sonra yeniden Anıtlar Kurulu’ndan onay istedi.

 
TÜNELİ YAPTILAR, ÜSTGEÇİDİ UNUTTULAR
Aradan aylar geçmesine karşın üstgeçit, söz verilen ve tünel çevresine asılan duyurularda Eylül olarak belirtilen bitiş tarihine de yetişmedi. En iyi ihtimalle 60 günde tamamlanması beklenen proje için Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından henüz somut bir çalışma yürütülmezken, üstgeçidin yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Öte yandan, açılış ertesinde tünel çevresine yerleştirilen ve üstgeçit projesinin Eylül 2015’te tamamlanacağı duyurulan pankartların da kısa süre önce kaldırılması dikkat çekti.
 
HEM YAPMADILAR, HEM DE YAPTIRMADILAR
Tünelin açıldığı dönemde tartışmalara yol açan üstgeçit kriziyle ilgili “Belediye projeye izin vermedi” ve “Projeyi Büyükşehir Belediyesi yapsın” söylemleri sonrasında duruma tepki gösteren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Versinler biz yapalım, projemiz de var” demesine karşın bu talebi de kabul görmemişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.