Dolar 34,2738
%0.1
Euro 37,6407
%0.03
Altın 2.915,750
%-0.2
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
FBI’den Tacikistan’a kayıp çocuklar için yardım teklifi

FBI’den Tacikistan’a kayıp çocuklar için yardım teklifi

Tacikistan’da Mart ayından beri kayıp olan 2 kız çocuğun bulunması için süren arama çalışmalarından şu ana kadar bir sonuç alınamadı. Tacikistan İçişleri Bakanlığı, kayıp çocukları ev ev araken, kamera kayıtları da inceleniyor.Tacik...

  • Ege Postası
  • 16.04.2013 - 13:52
Tacikistan’da Mart ayından beri kayıp olan 2 kız çocuğun bulunması için süren arama çalışmalarından şu ana kadar bir sonuç alınamadı. Tacikistan İçişleri Bakanlığı, kayıp çocukları ev ev araken, kamera kayıtları da inceleniyor.

Tacik basınında yer alan habere göre, kayıp çocukların izlerinin bulunması için ABD’nin Federal Soruşturma Bürosu’ndan (FBI) bir yardım teklifi geldi. Tacik İçişleri Bakanı Ramazon Rahimov, ABD’nin Duşanbe Büyükelçisi Susan Elliot ile bir araya geldi. Terör, uyuşturucu kaçakçılığı ve insan ticareti gibi konuların ele alındığı görüşmede, Büyükelçi Elliot, kayıp kız çocuklarının bulunması için FBI’den uzmanları davet etmeye hazır olduklarını söyledi.
Tacik İçişleri Bakanı Rahimov’un bu teklifi kabul ettiği ve bundan sonra da bu alanda ABD ile çalışmak istediklerini kaydettiği aktarıldı.

Görüşmede, Federal Soruşturma Bürosu’nun Kazakistan’ın Almatı kentindeki uzmanları ile telefon görüşmesinin yapıldığı ve FBI uzmanlarının Tacik tarafına çocukların bulunması için teknik yardımda bulunacakları bildirildi.

Başkent Duşanbe’de 25 Mart tarihinde 5 ve 6 yaşındaki kuzenler Malika ve Sabina Aralova kaybolmuştu. Arama çalışmalarına İçişleri Bakanlığı’nın en iyi dedektiflerinin de katılmasına rağmen hala bir sonuç alınamadı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.