Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fark yaratanlardan 'o' an

Fark yaratanlardan 'o' an

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'ın girişimiyle dünyada ilk kez 2 bin 400 gönüllünün katılımı ile gerçekleşen 'canlı Atatürk portresi’ projesine katılan İzmirliler, “Bu mutluğun tarifi yok. Çok mutlu olduk” dediler.

  • Ege Postası
  • 13.11.2012 - 12:49
 Türkiye gündemine oturan ve sosyal medyada paylaşım rekorları kıran 'canlı Atatürk posteri'ne 17 bine yakın başvuru olduğu, ancak bunun ancak 2 bin 400'ünün proje gereği değerlendirilebildiği ifade edildi. Canlı portreye giremeyen İzmirliler ise çerçeve oluşturdu ve 'Bu mutlu tablonun çerçevesinde olmakta yeter' değerlendirmesinde bulundular.

İzmir dışından gelen ve geç kaldığı için portrede bulunamayan bir yurttaşın gözyaşlarına dayanamayan Başkan Dr. Hakan Tartan da yerini bu yurttaşa bırakarak çerçevede  yer alan isimlerden oldu. Kulalı Turizm sahibi ve proje destekçisi Hale Keleşoğlu da Atatürk posteri projesinin İzmir farkını gözler önüne serdiğini söyledi. Türkiye'nin en başarılı Belediye Başkanı seçilen Dr. Hakan Tartan çevresinde sosyal medyada da büyük sevgi seli oluşturan bu portre projesine İzmirli birçok ünlünün de gönüllü katıldığı ortaya çıktı. Atatürk portresinde yer alarak tarihe geçen bazı İzmirliler görüşlerini şöyle dile getirdi:

 

ATATÜRK PORTRESİNDE YER ALANLAR

 

'Işınsu Kestelli- Vadeli İşlemler ve Opsiyon Borsası ve İzmir Ticaret

Borsası Başkanı: Atatürk  özgür, bağımsız, çağdaş bir Türkiye idealinin kurucusu ve sembolü. Yaşadığımız, nefes aldığımız her gün onun değerini, ilkelerinin ve idealinin ölümsüzlüğünü daha fazla hissediyor, içselleştiriyoruz. İzmir'in Atatürk için, Atatürk'ün İzmir için daha derin bir anlamı var. Ölümünün 74.yılında Atamızı anarken Konak Belediyesi'nin değerli Başkanı Hakan Tartan'ın olağanüstü güzel, estetik fikriyle 2400 İzmirlinin canlı bir Atatürk portresi oluşturması benim ve İzmir'in benliğinde daima ayrı bir yer tutacak. O 2400 İzmirli gönüllüden biri olarak Atatürk'ün portresinde gözbebeği olmak hayatım boyunca gururla taşıyacağım bir hatıra oldu benim için. Atamızı minnet ve rahmetle anıyor, bu projeye emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. 

 

Berrin Delikçi- Gazeteci- Yazar- CHP PM Üyesi :Müthiş bir mutluluktu.

Çocuklarımıza bırakacağımız büyük bir anı bu. Türkiye İzmir'i konuştu,

İzmir de yakışanı yaptı.

 

Nejat Akıncı- Esnaf- Konak Belediye Meclis Üyesi: Büyük mutluluktu.

Tarihi bir olaydı. İzmirliye bu yakışırdı.

 

Vahap Savaşan- Balkan Dernekleri Federasyon Başkanı: Bu mutluluğu

tarif edemem. Çok güzeldi. Onbinler Atatürk'le kucaklaştık. Başkan

Tartan farklı vizyonunu gösterdi.

 

Hale Keleşoğlu - İş kadını-Turizmci: Büyük bir mutluluk yaşadım.

Atatürk'le olmak, O'nu anlamak ve yaşamak çok güzeldi. Bu projeye

destek olmaktan da büyük mutluluk duydum.

 

Cumhur Aygün – 2 bin 400 kişinin oluşturduğu Atatürk Portresinin çekimini 90 derecelik açıyla gerçekleştiren Fotoğraf sanatçısı : Tarihi ve unutulmaz bir olay gerçekleştirdik. Bir yıla yakın süre çalıştık. Çok mutluyum. Başkan Tartan olmasaydı, bu proje gerçekleşemezdi. Atatürk'e en anlamlı

mesajı İzmirliler verdi.

 

Prof. Dr. Fethi İdiman - Dokuz Eylül Üniversitesi eski

Rektörü: O muhteşem tablo, o görkemli tablo inanılmaz bir olaydı. Bu proje İzmir’e çok yakıştı. O portre içerisinde Atatürk olmanın keyfini keşke daha çok kişi yaşayabilseydi. Çünkü o tablonun içinde olmak insanı alıp bambaşka bir dünyaya götürüyor. Orası sözün bittiği yerdi.

 

Sinan Karamustafaoğlu- CHP Konak İlçe Başkanı: Şimdiye dek görülmemiş, son derece uygar, yenilikçi, kalıplaşmış anma programlarının çok ötesinde bir gün yaşadık. Gördük ki insanlar kendiliğinden geldi, sahiplendi. Bu toplumsal dinamikler için, toplumsal dayanışma için çok önemli.  Konak Belediyesini yeniliğin ve yenileşmenin merkez noktası olarak görmekten çok mutluyum. CHP’li bir belediye başkanının böyle yenilikçi tavrını görmek beni bir örgüt başkanı olarak;  bir Konaklı, bir İzmirli olarak mutlu etti.

 

Fatih Portakal- Fox TV Çalar Saat Programı sunucusu: çok farklı bir etkinlik içinde bulunmak bambaşkaydı. Bu sadece Türkiye’de değil dünyada bir ilkti. Düzen kolay sağlanır mı, itiş kakış olur mu, insanlar o kadar saat bekler mi gibi endişelerim vardı açıkçası. Ancak orada büyük bir düzen içerisinde oldu her şey. Çünkü insanlar inanmıştı. Hatta helikopterden fotoğraf çekilirken genç bir arkadaşımız bayıldı ancak yerini terk etmedi. İnanmışlığın böylesi gerçekten çok güzel. İnsanlar Atalarına saygıyı gösterdiler. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür etmek lazım. Belediye Başkanı Hakan Tartan’a, sponsorlara, orayı dolduran insanlara, güvenlik görevlilerine, fotoğraf çekenlere, kısacası o gün orada olan herkese teşekkür etmek gerekiyor.

 

Ömür Manisalı- İzmirli işkadını:  Kızım ve kız kardeşimle birlikte Cumhuriyet Meydanı’ndaydık. Son derece gurur duyduğum bir organizasyon oldu. Helikopter geçerken hareketsiz durduk, gözlerimiz yaşlı, tüm duygularımızla Atatürk’ü andık. Konak Belediye başkanı Dr. Hakan Tartan’a, sponsor Hale Keleşoğlu’na teşekkürlerimizi iletiyoruz. İzmir’in tarihine geçecek en güzel günü yaşadık. Onur duyuyoruz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.