Dolar 34,1756
%0.04
Euro 38,2173
%0.14
Altın 2.898,470
%-0.74
Bist-100 9.679,00
%-1.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fatih Camii avlusunda 'Mescid-i Aksa' eylemi

Fatih Camii avlusunda 'Mescid-i Aksa' eylemi

Fatih Camii avlusunda toplanan bir grup, Mescid-i Aksa’daki kazı çalışmalarını protesto etti. Slogan atan ve pankart açan grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.Mescid-i Aksa’daki kazı çalışmalarını protesto etmek amacıyla Fatih...

  • Ege Postası
  • 06.09.2013 - 15:25
Fatih Camii avlusunda toplanan bir grup, Mescid-i Aksa’daki kazı çalışmalarını protesto etti. Slogan atan ve pankart açan grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Mescid-i Aksa’daki kazı çalışmalarını protesto etmek amacıyla Fatih Camii avlusunda eylem düzenlendi. Eyleme Kudüs Dayanışma Derneği ile bazı sivil toplum kuruluşları destek verdi. Eylemde, ‘İlk kıblemiz Aksa’nın işgaline dur de’ yazılı pankart açıldı. Daha sonra slogan atıldı ve tekbir getirildi.

Eylemde konuşma yapan İMKANDER Başkanı Murat Özer, “Şu bir gerçek ki Siyonist yönetim hem Mescid-i Aksa’nın altını sürekli kazarak ve oradaki faaliyetlerini sürdürerek hem de provakatif eylemler yaparak hahamlarla muhafazakar radikal Yahudilerle Mecsid-i Aksa’nın avlusuna baskınlar düzenleyerek tansiyonu giderek artırmayı planlamaktadırlar. Buna karşı bütün Müslümanların teyakkuz halinde olması gerekiyor. Filistin’in özgürlüğü Şam’dan geçmektedir. Şam’ı 30 yıldır işgali altında tutan Baas rejimi İsrail’e karşı tek bir kurşun dahi atmamıştır.” ifadelerini kullandı.

Buradaki konuşmanın ardından bir süre daha slogan atan eylemciler olaysız dağıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.