Dolar 34,2063
%0
Euro 37,8183
%0.12
Altın 2.917,000
%-0.43
Bist-100 9.013,00
%-3.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Feyzioğlu: Avukatlar adaletin, gerçeğin önündeki engel olarak görülüyor

Feyzioğlu: Avukatlar adaletin, gerçeğin önündeki engel olarak görülüyor

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, avukatların yargılamada adaletin, gerçeğin önündeki engel olarak görüldüğünü söyledi. Adana Barosu'nun evsahipliğinde Seyhan Otel’de düzenlenen Mesleki Sorunlar ve Çözüm Yolları Sempozyumu’nda...

  • Ege Postası
  • 21.09.2013 - 13:20
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, avukatların yargılamada adaletin, gerçeğin önündeki engel olarak görüldüğünü söyledi. Adana Barosu'nun evsahipliğinde Seyhan Otel’de düzenlenen Mesleki Sorunlar ve Çözüm Yolları Sempozyumu’nda konuşan Feyzioğlu, yaptıkları çalışmalarla ilgili olarak meslektaşlarını bilgilendirdi.

Avukatların en büyük sıkıntısının, yargılamada bir türlü kurucu unsur olarak benimsenmemeleri olduğunu belirten Feyzioğlu, Türkiye Barolar Birliği olarak son üç aylık dönemde avukat haklarının korunması anlamında çalışmalar yaptıklarını aktardı: “Bunlardan ilki, staja girerken ve staj sırasında yapılacak olan merkezi değerlendirmedir. Bunun yönetmeliği hazırlanmıştır ve bütün baro başkanlıklarına görüş için gönderilmiştir. Ana başlıklarıyla staj öncesinde avukatlık stajını verebileceğimiz yetkinlikte stajyerlere sahip olmak stajın başarılı olması için ön şart olduğuna göre biz, temel konularda stajyer adaylarının yeterli olup olmadığını değerlendireceğiz. Staj sırasında da meslek kuralları ve avukatlık hukuku konusunda değerlendirme yapacağız merkezi sistemle.”

İkinci çalışmalarının, belli yaş üstü meslektaşlara aylık veya üç aylık sosyal yardım desteği sunmak olduğunu ifade eden Feyzioğlu, “Olağanüstü genel kurulumuz uygun görürse belli yaş üstü meslektaşlarımıza, aylık veya üç aylık anlamlı bir sosyal yardım desteği sunmak istiyoruz düzenli olarak. Şu an yaptığımız aktüel hesaplara göre yaklaşık ayda 400 TL gibi bir desteği verebileceğimizi sanıyoruz. Bu, tedrici olarak 65 yaşa kadar düşecek. Bugün 875 TL emekli maaşının hak görüldüğünü düşünecek olursanız, 400 TL’lik bir katkının aslında ne kadar anlamlı olduğunu görürsünüz. Fonun daha fazla birikmesi durumunda hem yaş aşağı düşebilir hem de rakam yukarıya çıkabilir.” dedi.

Başka bir çalışmalarının da staja girişi sınırlamak olduğunu söyleyen Metin Feyzioğlu, “Sonrasında hayata geçirilmek üzere genç meslektaşlarımızın 4C’li çalışmaları durumunda, yani eski Bağ-Kur’lu çalışmaları durumunda, Bağ-Kur primlerinin belli bir miktarının yine fondan ödenmek suretiyle desteklenmeleri şeklinde olacak. Bunun da çalışmalarına başladık. Ayrıca eş ve çocuklarımız, bizim sahip olduğumuz ama sahip olduğumuzu dahi bilmediğimiz yatarak tedavi güvencesi kapsamına alınmasıdır. Avukatların sadece levhaya kayıt olma şartı gerçekleştiğinde, sosyal yardım dayanışma fonu kapsamında yatarak tedavide fon desteğinden yararlandıklarını, 120 bin TL’ye kadar fondan yardım alabildiklerini belki bilmiyorsunuz. İşte bu kapsamın içine şimdi eş ve çocukları da hiçbir şarta tabi tutmaksızın, sadece belli bir destekleme primini yatırmaları kaydıyla dahil etmiş bulunuyoruz. 120 TL çocuk başına yıllık yatırıldığında, eskiden olan binlik ve 5 binlik paket şartları olmaksızın altı ay sonra tedavi yardımından yararlanılabilecek.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.