Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fikir Sofrası bereketi

Fikir Sofrası bereketi

Bu ayki toplantıda İzmir’de yapılacak olan Büyükelçiler kongresi üzerine görüşmeler yapıldı.

  • Ege Postası
  • 23.12.2012 - 10:29
İZMİR- AK Parti İzmir Milletvekili ve dışişleri komisyon üyesi Rifat Sait’in öncülüğünde bir yıldır her ay düzenli olarak yapılan ve adına Fikir Sofrası denilen beyin fırtınası toplantılarının on ikincisi Bayraklı ’da yapıldı. Balkan Anadolu Derneği’nin koordinasyonunda gerçekleşen toplantıya İzmir’deki STK temsilcileri, kanaat önderleri, Siyasi kişiler, yazar ve düşünürler ile iş adamlarından oluşan kalabalık bir grup katıldı.

 Her ay geleneksel hale gelen Fikir Sofralarında başta İzmir’in olmak üzere Türkiye’nin siyaseti, sosyal yaşamı,  kent kültürü ve sorunları ile çözüm önerileri serbest kürsü şeklinde tartışılıyor. Herkesin fikir ürettiği ortamda hemen her konu gündeme geliyor ve geniş çerçevede irdeleniyor.

 On ikinci toplantının konusu bu yıl İzmir’de yapılacak olan Büyükelçiler kongresi oldu. Bu vesileyle 6 Ocak tarihinde yapılması düşünülen ve onur konuğu Dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu’nun olacağı Balkan buluşması yemekli toplantısı üzerine düşünceler konuşuldu. Toplantıda Diaspora ve Devletin dış politika çalışmaları üzerine görüşmeler yapıldı. Mart ayı sonunda yapılacak olan Diyarbakır gezisi ve yerel siyasetinde konuşulduğu toplantıda katılımcıların her biri fikirlerini beyan ettiler. Gecenin ilerleyen saatlerinde sona eren toplantının kapanış konuşmasını İzmir Milletvekili Rifat Sait yaptı. Fikir sofrası Ocak ayının başlarında tekrar toplanacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.