Dolar 34,0810
%-0.08
Euro 38,2458
%0.21
Altın 2.920,170
%0.19
Bist-100 10.030,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Firari teröristler yakalandı

Firari teröristler yakalandı

Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'nden 25 Eylül 2013 günü firar eden 4’ü hükümlü, 14’ü tutuklu, toplam 18 PKK/KCK terör örgütü mensubu, Ortaçanak köyü yakınlarında silahsız olarak yakalandı. Diğer firari terörist Ekrem Taş da başka...

  • Ege Postası
  • 27.09.2013 - 15:44
Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'nden 25 Eylül 2013 günü firar eden 4’ü hükümlü, 14’ü tutuklu, toplam 18 PKK/KCK terör örgütü mensubu, Ortaçanak köyü yakınlarında silahsız olarak yakalandı. Diğer firari terörist Ekrem Taş da başka bir yerde akşam saatlerinde yakalandı.
Yakalanma anının görüntüleri basınla paylaşıldı.

Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada, olay yerinde yapılan ilk incelemeyi müteakip, Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde, iz ve emareler incelenerek muhtemel kaçış istikametlerinin tıkanmasına yönelik operasyonlar planlandığı belirtildi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan İnsanlı Keşif Uçağı ile İnsansız Hava Aracı talebinde bulunulduğu belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"İz takip köpek timlerinin de katıldığı hava hücum harekatı ve karadan sızma ile Taarruz Helikopter Kolu himayesinde, 12 Kobra aracı desteğinde, Polis Özel Harekat ve Jandarma Komando Özel Harekat timleri ile firari grup çembere alınmıştır. Müteakiben sabah havanın aydınlanması ile birlikte taarruz helikopterleri refakatinde, Bingöl İl Jandarma Komutanlığı emir komutasında, takviye birlikler planlanan bölgelere hava hücum harekatıyla indirilmiştir.

Birlikler koordineli olarak firarilerin bulundukları değerlendirilen ormanlık arazide arama tarama faaliyetlerine başlamış, faaliyete başlamadan önce her birlik komutanı tarafından megafon vasıtasıyla firarilerin teslim olmalarına yönelik anonslar yapılmasına rağmen, hiçbir bir firari teslim olmamıştır. Farklı bölgelerde icra edilen arama tarama faaliyeti esnasında, firarilerin yeri Merkez ilçe Ortaçanak bölgesinde tespit edilmiş, yapılan operasyonla 17 firari sağ olarak yakalanmıştı." Bu arada, diğer firari terörist ise başka bir yerde yakalandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.