Dolar 34,1371
%0.08
Euro 38,2348
%0.18
Altın 2.912,490
%-0.07
Bist-100 10.030,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DİGİAD, Avrupa Parlamentosu yetkililerini ağırladı

DİGİAD, Avrupa Parlamentosu yetkililerini ağırladı

Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği (DİGİAD) çözüm sürecini yerinde görmek adına şehre gelen Avrupa Parlamentosu Türkiye Dostları Grubu Başkanı Alojz Peter ile İngiltere Liberal Demokrat Partisi Grubu Türkiye Uzmanı Avrupa Parlamentosu...

  • Ege Postası
  • 27.09.2013 - 15:21
Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği (DİGİAD) çözüm sürecini yerinde görmek adına şehre gelen Avrupa Parlamentosu Türkiye Dostları Grubu Başkanı Alojz Peter ile İngiltere Liberal Demokrat Partisi Grubu Türkiye Uzmanı Avrupa Parlamentosu Milletvekili Andrew Duff’ı ağırladı. İş adamları Peter ve Duff ile sohbet ederek, çözüm süreci hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Avrupa Parlamentosu Türkiye Dostları Grubu Başkanı Alojz Peter ile İngiltere Liberal Demokrat Partisi Grubu Türkiye Uzmanı Avrupa Parlamentosu Milletvekili Andrew Duff, Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) AB Temsilciliği'nden Serdar Yeşilyurt ve Muhammed Yılmaz, çözüm sürecini yerinde görmek için Diyarbakır’a geldi. Heyet, Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret etti.

Konuklarını Genel Sekreter Yardımcısı Zülfü Atlı ile birlikte karşılayan Baydemir, kendilerini Diyarbakır'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Avrupa Parlamentosu Türkiye Dostları Grubu Başkanı Alojz Peter, Türkiye ziyaretlerindeki amacın, son dönemdeki siyasi açılımların değerlendirilmesi, bölgedeki çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve siyasetçilerle görüş alışverişinde bulunarak Avrupa Parlamentosu'nda Türkiye ile ilgili raporlara katkı sunmak olduğunu söyledi. Baydemir, görüşmenin ardından konuklarına üzerinde Dicle Nehri ve köprüsünün bulunduğu bir çini hediye etti.

Buradaki ziyaretinin ardından şehirde gezen Peter ve Duff, yemekte Diyarbakır Girşimci İşadamları Derneği’nin (DİGİAD) organize ettiği akşam yemeğinde iş dünyasıyla bir araya geldi. DİGİAD Başkanı Alaattin Korkutata, Peter ve Duff’a sabah saatlerinden bu yana Diyarbakır’ın gezdirildiğini, çeşitli ziyaretlerin gerçekleştirildiğini söyledi. İkiliyi Diyarbakır’da ağırlamaktan ötürü büyük bir gurur yaşadıklarını belirten Korkutata, “Sabahtan bu yana Valimiz Cahit Kıraç ve Belediye Başkanımız Osman Baydemir’i ziyaret ettik. Bunun dışında da çeşitli ziyaretlerde bulunarak çözüm süreci hakkında bilgi edinmelerini sağladık. Umarım ülkemiz adına sevindirici olur.” şeklinde konuştu.

Korkutata’nın konuşmasından sonra Peter ve Duff, çözüm sürecinin hangi durumda olduğunu iş adamlarından dinledi. Çözüm sürecini iş adamlarından dinleyen Duff, Diyarbakır’ın gelişmeye müsait bir şehir olduğunu söyledi. Diyarbakır’ın, özellikle turizm potansiyelinin çok yüksek olduğunu belirten Duff, “Turizmin geliştirilmesi için çeşitli adımlar atılmalı. Şehrin ciddi bir turist potansiyeli var.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.