Dolar 34,1371
%0.08
Euro 38,2348
%0.18
Altın 2.912,490
%-0.07
Bist-100 10.030,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fermani Altun: İnanç kesimlerini bir araya getirmemiz suç oldu

Fermani Altun: İnanç kesimlerini bir araya getirmemiz suç oldu

28 Şubat davasında şikayetçi olarak ifade veren Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, o dönemde sistem tarafından ayrıştırılan kesimleri bir araya getirmelerinin büyük suç olarak görüldüğünü söyledi. İstanbul 23. Ağır Ceza...

  • Ege Postası
  • 27.09.2013 - 15:19
28 Şubat davasında şikayetçi olarak ifade veren Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, o dönemde sistem tarafından ayrıştırılan kesimleri bir araya getirmelerinin büyük suç olarak görüldüğünü söyledi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, talimat üzerine şikayetçi olarak ifade verenlerden Fermani Altun, adliye çıkışında soruları cevapladı. Türkiye’de bir ara rejimin, bir darbenin, bir dönemin yargılandığını belirten Altun, o dönemde çok mağduriyet yaşadıklarını kaydetti.

Altun, “Tüm Türkiye’de Dünya Ehl-i Beyt Vakfı olarak inanç kesimlerini bir arada topladık, beraber kurultaylar yaptık. İlk defa Türkiye’de bugüne kadar sistem tarafından ayrıştırılan kesimleri bir araya getirmemiz büyük suç oldu. Onun için de benimle ilgili ekonomik alanda çökertmek, vakfı kapatmak diğer taraftan beni öldürtmek, hapse düşürmek gibi bir çok kararlar almışlar. Bu kararlar elimize geçti belgelerle. Onu savcılığa sunduk.” dedi.

O dönemde yakınlarının da içeri alındıklarını belirten Altun, “İki tane yakınım işkenceden öldü. Fabrikalarımızı kapattılar, vakfımızı kapatmaya çalıştılar. Beni içeri aldılar. Adil Serdar Saçan ayrıca vakfımıza, fabrikalarıma baskın yaptı. Onlarla davalarımız yakın zamana kadar sürdü. Böylece çok acılar yaşadık. Onun için Genelkurmay Başkanı, o dönemin valisi Erol Çakır’dan, Adil Serdar Saçan’dan yine adliyelerdeki bazı görevlilerden ve yine o uygulama dönemindeki birkaç bakandan şikayetçi olduk. 10 kişi civarında yöneticiden şikayetçi olduk. BÇG’den de şikayetçi olduk.” diye konuştu.

Süleyman Demirel’den şikayetçi olup olmadığı sorulan Altun, Demirel’den şikayetçi olmadığını ancak şikayetçi olduğu kişiler arasında Mesut Yılmaz’ın da yer aldığını kaydetti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.