Dolar 34,1438
%0.1
Euro 38,2233
%0.15
Altın 2.915,750
%0.04
Bist-100 10.027,00
%-0.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kırıkhan Anafen Dershanesi, velileri yeni sistem hakkında bilgilendirdi

Kırıkhan Anafen Dershanesi, velileri yeni sistem hakkında bilgilendirdi

2013 Haziran'ında son kez yapılan SBS’nin ardından yeni sisteme göre liselere öğrenci yerleştirilecek. Yeni sistem hakkında Kırıkhan Anafen Dershaneleri tarafından velilere bilgilendirme semineri düzenlendi. Kırıkhan Anafen Dershanesi Müdürü...

  • Ege Postası
  • 27.09.2013 - 14:50
2013 Haziran'ında son kez yapılan SBS’nin ardından yeni sisteme göre liselere öğrenci yerleştirilecek. Yeni sistem hakkında Kırıkhan Anafen Dershaneleri tarafından velilere bilgilendirme semineri düzenlendi.

Kırıkhan Anafen Dershanesi Müdürü Yusuf Sarıkaya yeni sistem hakkında velilere detaylı bilgiler verdi.
Sarıkaya, temel eğitimden ortaöğretime geçiş sisteminde öğrencilerin 1. ve 2. dönemde Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, inkılap tarihi, yabancı dil ve din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden test usulüne göre çoktan seçmeli sorularla 12 yazılı olacaklarını anlattı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, yanlışlar doğruları götürmeyeceği açıklamasının ardından, eğitimcilerin bunun eşitliğe aykırı olduğunu ifade etmesi üzerine 4 yanlışın 1 doğruyu götürebileceği noktasının ağırlık kazandığını aktaran Sarıkaya, "Puanlamada derslerin katsayıları ise okuldaki ders saati baz alınarak işlem yapılacak. Yani Türkçe 4, matematik 4, fen ve teknoloji 4, t.c. inkılap tarihi 2, yabancı dil 4 ve din kültürü ve ahlak bilgisi 2 ders saati olarak işlendiği için değeri de buna göre hesaplanmış olunacak. Sınav olduğu gün veya günlerde okullar tatil olacak ve her öğrenci kendi okulunda sınava girecek. Öğretmenler ise farklı okullarda gözetmenlik yapacak. Kaçıncı yazılıların merkezi olarak yapılacağına gelince, Türkçe dersinin 2.si, matematik dersinin 2.si, fen ve teknoloji dersinin 2.si, inkılap tarihi dersinin 1.si, yabancı dil dersinin 2.si ve din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin 1.si merkezi olarak uygulanacak." dedi.

Puanlama hakkında detaylı bilgiler veren Sarıkaya, “Puanlamada merkezi olarak yapılan sınavların etki oranı yüzde 70, 6.7. ve 8.sınıfın yılsonu başarı puanının aritmetik ortalamasının ise yüzde 30’u toplam puanı oluşturmuş olacak. Anafen olarak biz merkezi yazılılara hazırız ve bu çerçevede akademik takvimimizi ve müfredatımızı tamamen gözden geçirerek yeni sisteme tekrara uyumlu hale getirdik. Öğrencilerimize okulda girecekleri gerçek merkezi yazılılar öncesinde ön hazırlık olarak Türkiye genelindeki Anafen Dershaneleri ile merkezi yazılı sınavları yapacağız. Bunun yanında her konunun bitiminde yazılıya hazırlık testleri ve çalışma testleri ile öğrencilerimizi bu sisteme en iyi bir şekilde adapte etmeye çalışacağız. Düzenli olarak tekrar programlarıyla öğrencilerin geriye dönük eksiklerini tamamlamış olacağız. Anafen TV içerisinde ‘Benim Sayfam’ bölümünün içeriğini zenginleştirdik." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.