Dolar 34,1438
%0.1
Euro 38,2405
%0.19
Altın 2.917,280
%0.09
Bist-100 10.015,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Spor güvenliği konusundaki çalıştay kararları bir an evvel uygulanmalı'

'Spor güvenliği konusundaki çalıştay kararları bir an evvel uygulanmalı'

Özel Güvenlik Teşkilatı Mensupları Derneği (ÖGTM) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Kıvılcım, Beşiktaş-Galatasaray derbisinde özel güvenlik şirketi ve çalışanlarında hata yaptığını açıkladı. Ancak bu alanda sorumluluğu olan özel...

  • Ege Postası
  • 27.09.2013 - 15:06
Özel Güvenlik Teşkilatı Mensupları Derneği (ÖGTM) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Kıvılcım, Beşiktaş-Galatasaray derbisinde özel güvenlik şirketi ve çalışanlarında hata yaptığını açıkladı. Ancak bu alanda sorumluluğu olan özel güvenliği gerekli düzeyde görev yapmaya zorlayacak kulüp, federasyon ve diğer resmi kuruluşlara oranla en asgari düzeyde olduğunu ve ıslah edilmesi gerektiğini belirten Kıvılcım, spor güvenliği konusunda alınan çalıştay kararlarının bir an evvel uygulanmasını, 5188 sayılı yasadaki değişiklik taslağının da bir an evvel TBMM'ye gönderilmesini talep ettiklerini kaydetti.

Genel Merkezi Eskişehir'de bulunan ÖGTM Yönetim Kurulu Başkanı Kıvılcım, yaptığı açıklamada, Mayıs 2013 tarihinden itibaren özel güvenlik hakkında resmi makamlar tarafından herhangi bir olguya dayanmayan mesnetsiz iddia ve ithamlarda bulunulduğunu, bu durumun bir milyonu aşan özel güvenlik sertifikası almış özel güvenlik yönetici ve görevlileri ile sektörü derinden üzdüğünü vurguladı.

2004 yılında çıkartılan 5188 sayılı özel güvenlik hizmetlerine dair kanuna tabii olarak halen tüm yurt düzeyinde 60 bin yerde özel güvenlik hizmeti verildiğini, 270 bin kişinin aktif olarak bu görev yaptığını dikkat çeken Kıvılcım, "Özel güvenlik hizmetlerinin en üst kalitede yapılması için en çok eksikliği duyulan uzmanlık/alan eğitimleri için sektör sivil toplum kuruluşları tarafından uzunca bir süredir önerilerde bulunmaktadır." dedi.

İlgili yasa ve son zamanlarda gündeme gelen 6222 sayılı sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanunun yönetmeliklerinde bu yönde hükümler bulunmakla birlikte ilgili idare tarafından gerekli hazırlıklar ve eğitimlerin bugüne kadar verilemediğini dikkat çeken Kıvılcım, "Bunda özel güvenlik sektörünün bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Özel güvenlik hizmetlerinin daha iyi yapılması için anılan yasayla ilgili ciddi bir değişiklik çalışması yapılmıştır. Bunun hızla yasalaştırılması halinde yaşanan sorunların önemli ölçüde çözüme kavuşturulması söz konusudur."

Eylül ayında yapılan bir araştırmada, vatandaşların yüzde 70'inin özel güvenlik uygulamalarından memnun olduğunun anlaşıldığını işaret eden Kıvılcım, bu durumun diğer ilgili resmi kurumlarla eş düzeyde olduğunu ifade etti.

Geçtiğimiz hafta pazar günü oynanan Beşiktaş-Galatasaray derbisinde, özel güvenlik şirketi ve çalışanlarında hata yaptığını gözlemlediğinin altını çizen Kıvılcım, şunları söyledi: "Ancak bu alanda sorumluluğu olan özel güvenliği gerekli düzeyde görev yapmaya zorlayacak kulüp, federasyon ve diğer resmi kuruluşlara oranla en asgari düzeyde ve şüphesiz ıslah edilmesi gerekmektedir. İlgili tüm resmi ve özel sektör taraflarının müşterek çalışmaları serinkanlı değererlendirmeleri ile sorunların çözümleneceğine inanıyoruz. Öncelikle spor güvenliği konusunda alınan çalıştay kararlarının bir an evvel uygulanması ve de 5188 sayılı yasadaki değişiklik taslağının bir an evvel TBMM'ye gönderilmesini talep ediyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.