Dolar 34,2505
%0.03
Euro 37,6548
%0.06
Altın 2.914,190
%-0.25
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fırat Üniversitesi'nde Kutlu Doğum etkinliği

Fırat Üniversitesi'nde Kutlu Doğum etkinliği

Elazığ Gençlik ve Kültür Derneği'nin organizesiyle Fırat Üniversitesi'nde 'İnsanlığın İftihar Tablosu; Sonsuz Nur' programı düzenlendi.Fırat Üniversitesi Bahattin Ögel Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Fırat Üniversitesi...

  • Ege Postası
  • 17.04.2013 - 11:07
Elazığ Gençlik ve Kültür Derneği'nin organizesiyle Fırat Üniversitesi'nde 'İnsanlığın İftihar Tablosu; Sonsuz Nur' programı düzenlendi.

Fırat Üniversitesi Bahattin Ögel Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Fırat Üniversitesi Rektörü Kutbettin Demirdağ’ın eşi Günay Demirdağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Orhan, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile çok sayıda davetli katıldı. Yoğun katılımın olduğu programda açıklamalarda bulunan Elazığ Gençlik ve Kültür Derneği Başkanı Arif Sıddık Barata, “Ümmeti olmaktan şeref duyduğumuz, sevgi ve merhametin kaynağı, rahmet peygamberinin doğumu insanlık için kurtuluşun, huzurun ve mutluluğun habercisi olmuştur. Hz. Muhammed (SAV) peygamberlik dönemi boyunca, iyi ve doğru ilkeleri, uygulamalara dönüştürmüş, bu kapsamda sapkın inançların yerine tevhidi, zulmün yerine adaleti, düşmanlığın yerine kardeşliği, sürtüşmenin yerine dayanışmayı yerleştirmiştir. Peygamber Efendimiz savaşın yerine barışın hakim olmasını hedeflemiş; doğruluk, nezaket, güvenilirlik, adalet, hoşgörü ve cömertlik gibi üstün ahlaki meziyetleriyle tüm zamanlara örnek bir şahsiyet olmuştur." dedi.

Katkılarından dolayı Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ’a teşekkür eden Barata “Yüce Peygamberimiz'in kutlu doğum gününün Müslüman alemine barış, huzur ve mutluluk getirmesini dilerim.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Sema gösterisi eşliğinde devlet konservatuarı öğrencileri tarafından seslendirilen ezgiler ve tasavvuf musikisi, büyük beğeni topladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.