Dolar 34,2909
%0.36
Euro 37,5042
%-0.05
Altın 2.921,110
%1.1
Bist-100 8.914,00
%-0.56

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Flaş!..Flaş!.. Hükümetten ilk açıklama

Flaş!..Flaş!.. Hükümetten ilk açıklama

Güler, “Polisin dağıtmaktan başka çaresi yok” dedi, orantısız güç kullanımı konusunda inceleme yaptıracağını açıkladı

  • Ege Postası
  • 01.06.2013 - 02:38
İçişleri Bakanı Muammer Güler, Gazi Parkı’nda polisin kalabalığı dağıtmak zorunda olduğunu ifade ederken, CHP’nin Taksim’deki yayalaştırma projesine destek verdiğini açıkladı.

 Meclis kulisinde soruları yanıtlayan Bakan Güler, şunları söyledi: “Hak ve özgürlüklerin kullanımında polise mukavemet edilmemesi, polisin de orantılı güç kullanması kanunların gereği olan şey. Fakat Gezi Parkı’nda maalesef dünden bu yana bir inatlaşma, belli kitlelerin oradan ayrılmaması ve belediyenin şu anda yayalaştırma adına bakın orada yeni bir çarşı sözkonusu değil, yayalaştırma adına yapılan çalışmalara mani olunması sözkonusu. Sayın milletvekillerinin de kendilerine her türlü imkan tanınmasına rağmen, ‘Hayır biz beraberimizdeki kişilerle birlikte oraya gireceğiz’ diye dayatmaları var. ”

 CHP destek vermiş

 Güler, şöyle devam etti: “Belediye Meclisi’nde CHP’li üyelerin de ittifakıyla alınmış yayalaştırma projesi uygulanıyor. Onun dışında bir şey uygulanmıyor. İstenmeyen olayları ben de üzüntüyle karşılıyorum ama polisin ‘Girmeyin’ veya ‘Burada bu yasak eylemi yapmayın’ dediği yerlere girilmesi halinde polisin dağıtmaktan başka çaresi yok.”

 Güler, “Oradaki milletvekilleriyle görüştünüz mü'” sorusuna şu yanıtı verdi: “Hepsiyle görüştüm. Arkadaşlara bizim arkadaşların gösterdiği ilgiyi hepsi biliyor. Kendileriyle ilgili polisin yaptığı tek bir kötü şey yok ama ‘Hayır gitmiyoruz. Arkamızdakilerle beraber, diğer gruplarla beraber bu işi yapacağız’ dedikleri zaman arkadaşlarımızın ‘Hayır’ deyip kendilerini ayırıp grupları dağıtmaktan başka yapacağı bir şey yok.”

 ‘Orta yol bulunacak’

 Güler, “Bu işin sonu nereye gider'” sorusunu yanıtlarken, “İnşallah bir orta yol bulunacak, karşılıklı anlayışla bu iş çözülecek. İstenmeyen olaylardan elbette biz de üzülüyoruz. Ben aklı selimle hareket edilerek bu işin önleneceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 Güler, polisin orantısız güç kullandığı iddiasıyla ilgili, “Dediğiniz gibi iddialar olabilir. Sosyal medyada da var, bize gelen mesajlar da var. Onları inceletmek benim görevim” dedi.

 İçişleri Bakanı Muammer Güler, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olaylarla ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı.

 'ORANTISIZ GÜÇ KULLANMAYIN'

 Taksim’de Gezi Parkı protestolarıyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Muammer Güler’le görüştüğünü açıklayan MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan görüşmenin içeriğini Radikal’e anlattı. İçişleri Bakanı Güler’e oradaki vatandaşların bir siyasi parti veya ideolojik bir çağrıyla toplanmadığını anlattığını kaydeden Güler, “Hastanelerde yer kalmadığını söyledim. Kendisi de ‘Az önce İstanbul Valisi’ni orantısız güç kullanmaması konusunda uyardığını söyledi” dedi.

 'ALTINDA KALIRSINIZ DEDİM HAK VERDİ'

 Bakan'a Taksim’de Gezi Parkı ile başlayan muhalefet dalgasının tüm Türkiye’ye yayılabileceği uyarısında bulunduğunu kaydeden Türkkan, “Taksim’e AVM yapmaya çalışırken, evdeki bulgurdan olmayın. Muhalefet tüm yurda yayılır ve altında kalırsınız’ dedim. Kendisi de hak verdi, ‘Haklısınız’ dedi” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.