Dolar 32,5331
%0.06
Euro 35,0174
%0.13
Altın 2.442,180
%0.27
Bist-100 10.446,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fuar’ın Sultanları

Fuar’ın Sultanları

Balçova Belediyesi tarafından ev hanımlarına el becerileri kazandırmak ve üretilen bu ürünlerin satışı ile aile ekonomilerine katkı sağlamalarına yardımcı olmak amacıyla açılan Semtevleri, 82. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı.

  • Ege Postası
  • 07.09.2013 - 10:20
İZMİR - Balçova Belediyesi tarafından sekizi yıl önce açılan Semtevleri, her geçen gün biraz daha büyüyor. Tüm masrafları Balçova Belediyesi tarafından karşılanarak ev hanımlarına ahşap boyama, tel kırma, makine nakışı, kumaş boyama, kilim dokuma gibi alanlarda el becerisi kazandırmak amacıyla kurulan Semtevleri’nde kurs gören ev hanımları, artık bu ürünlerini tüm dünyaya pazarlayabiliyor. Semtevleri tarafından “Biz ürettik biz satıyoruz” sloganıyla açılan tanıtım ve satış stantları İzmir Fuarı’nı ziyaret eden konuklar tarafından yoğun bir şekilde ziyaret ediliyor. El emeği, göz nuru ürünleri satarak evlerini geçindirmenin gururunu yaşayan ev hanımları da ürünlerine gösterilen ilgiden oldukça memnun.

Semtevleri ile İzmir’de ücretsiz el beceri kurslarını başlatan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya toplumun içinde var olan bu ekonomik gücün hayata geçirilmesinin çok önemli olduğunu ifade ederek “Dünya Bankası’ndan aldığımız kredi ile 100 m2 bir alanda ilk Semtevi’ni kurduk. Şimdi 7 mahallemizde Semtevi’miz ve burada kurslara katılan hanımların kurduğu Türkiye’nin en büyük kadın kooperatifi var. Ev hanımlarımız Semtevleri ile çok önemli kazançlar elde etti. Bunun yanında eğitim ve bilgilendirme seminerleri ile toplumsal bilincin artmasına çok önemli katkıda bulunduğumuza inanıyorum. Eminim ki bu tip kurslar ve ticari alanlar arttığında kadınlarımız toplumda hak ettikleri yerlere kimseye özellikle erkeklere ihtiyaç duymadan gelebilecekler. En basiti aile için şiddetin en önemli nedeni olan ekonomik problemler bir nebze olsun azalmış olacak. Kısacası bizler kadının evde oturmasını değil evdeki eşi ile eşit bir birey olduğunu göstermek istiyoruz” diye konuştu.

Kadınların ekonomik hayata katılmalarının çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Çalkaya, “Sadece Balçovalı değil İzmirli binlerce kadın fuarda ve benzeri yerlerde satış yapıyor. İzmirlilerden alışveriş yaparken toplumun içinden gelen bu güce destek vermelerini istiyorum. Özellikle hediyelik eşya alırken yabancı etiketli sağlığa zararlı ürün değil de bizim insanlarımızın ürünlerini alırlarsa ülkemizin ve insanlarımızın daha iyi noktalara geleceğine inanıyorum” diyerek herkesi yerli malı kullanımına da davet etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.