Dolar 34,2435
%0
Euro 37,5545
%-0.22
Altın 2.883,330
%-0.12
Bist-100 8.929,00
%-1.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
GAİB: Gezi Parkı olayları Türkiye'nin imajına zarar veriyor

GAİB: Gezi Parkı olayları Türkiye'nin imajına zarar veriyor

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri(GAİB) Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Taksim Gezi Parkı olaylarının Türkiye’nin dünyadaki imajını olumsuz etkilediğini belirterek, sağduyu çağrısı yaptı.GAİB Koordinatör Başkanı...

  • Ege Postası
  • 11.06.2013 - 16:37
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri(GAİB) Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Taksim Gezi Parkı olaylarının Türkiye’nin dünyadaki imajını olumsuz etkilediğini belirterek, sağduyu çağrısı yaptı.

GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz yaşanan eylemlerle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, eylemlerin demokrasi kuralları çerçevesinde olması gerektiğini, yakarak, yıkarak hak aramanın dünyanın hiçbir yerinde görülmediğini ifade etti. Bazı medya kuruluşlarının kasıtlı olarak Türkiye’yi yangın yeriymiş gibi göstermeye çalıştığına dikkat çeken Çıkmaz, Türkiye’nin bunu hak etmediğini ve yapılanların kimseye fayda sağlamayacağını, aksine Türk ekonomisini olumsuz etkileyeceğini belirtti. Çıkmaz yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Son 10-15 gündür Türkiye'de maalesef sayın Başbakanımızın da dediği gibi bir faiz lobisi Türkiye'nin başına bela olmak istiyor, bu da son derece tehlikeli. Halkın meşru ve demokratik haklarını kullanmasına hiç kimse bir şey demiyor. Ancak demokratik hak kullanmak yakmak, yıkmak değil. Yurt dışındaki çalıştığımız firmalar ve insanlar bizleri arayarak "Türkiye'de ne oluyor'" diyerek endişelerini dile getiriyorlar. Aslında hiç bir şey yok. Bazı art niyetli kişiler ve medya kuruluşları sadece o kalabalığın olduğu yerleri göstererek bunları tüm dünyaya servis ediyor. Aslında hemen kalabalığın az ilerisinde hayat normal akışında devam ediyor fakat bunları göstermiyorlar. Sadece orada bulunan marjinal grupların yakmasını, yıkmasını polise saldırmasını ekranlara getiriyorlar. Ülkemiz tüm bu yaşananları hak etmiyor. İhracatımızda ve ekonomimizde artışlar yaşanırken bu yaşananlar çok düşündürücü. Tabii ki herkes demokratik bir şekilde hak arayışına girebilir, tepkisini dile getirebilir. Fakat tüm bunlar tadında ve yerinde bırakılmalı. Gece gündüz bir parkta yatmanın kime ne faydası olabilir. Bu yapılanlar ülkemizi dünyaya karşı küçük düşürmek ve imajını zedelemekten başka hiç bir şey değil. Yaşanan bu olumsuzlukların bir an önce bitmesini temenni ediyoruz. Yoksa bizim 2023 hedeflerimiz hayal olabilir.”

AFRİKA İLE İHRACATI YÜZDE 12’LER SEVİYESİNE ÇIKARDIK

İhracatta GAİB olarak mayıs ayında Türkiye ihracatının 2,5 katı artış sağladıkları bilgisini veren Çıkmaz, “Yüzde 19,8’lik bir artışımız var. Bu artışlarımız genelde Ortadoğu ülkeleri gibi gözükse de bizi en çok Afrika sevindiriyor. Geçen yıl bölge ihracatımız Afrika'ya yüzde 4'ler seviyesindeydi şimdi bu rakam yüzde 11- 12'ler seviyesine geldi. Bu yeterli m? Yeterli değil. İhracat ve pazarlama ile ilgili ihracatçılarımızın önünü açıyoruz. İhracatçıların sorunları ile ilgili kanunda yapılması gereken işlemleri yapıyoruz. Bu gelişmeler ışığında biz 2023 hedeflerimizi tutturacağımıza inanıyoruz.” şeklinde ifadelere yer verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.