Dolar 34,2243
%-0.06
Euro 37,4695
%-0.45
Altın 2.870,940
%-0.55
Bist-100 9.132,00
%0.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
GAİB: Türkiye imaj kaybediyor ülkemiz bunları hak etmiyor

GAİB: Türkiye imaj kaybediyor ülkemiz bunları hak etmiyor

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Türkiye’de yaşanan olayların ülkenin dünyadaki imajını sarstığını belirterek sağduyu çağrısında bulundu. İhracatta GAİB olarak mayıs ayında...

  • Ege Postası
  • 11.06.2013 - 10:22
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Türkiye’de yaşanan olayların ülkenin dünyadaki imajını sarstığını belirterek sağduyu çağrısında bulundu. İhracatta GAİB olarak mayıs ayında Türkiye ihracatının 2.5 katı artış sağladıklarının altını çizen Çıkmaz, “Yüzde 19.8'lik bir artışımız var. Bu artışlarımız genelde Ortadoğu ülkeleri gibi gözükse de bizi en çok Afrika sevindiriyor. Geçen yıl bölge ihracatımız Afrika'ya yüzde 4'ler seviyesindeydi. Şimdi bu rakam yüzde 11-12'ler seviyesine geldi." dedi.

    Türkiye’de son zamanlarda yaşanan eylemlerle ilgili değerlendirme yapan Çıkmaz, yapılan eylemlerin demokrasi kuralları çerçevesinde olması gerektiğini, yakarak, yıkarak hak aramanın dünyanın hiçbir yerinde görülmediğini ve kasıtlı olarak bazı medya kuruluşları tarafından Türkiye’nin yangın yeriymiş gibi gösterilmeye çalışıldığını belirtti.

    Eylemlerin ortaya çıkardığı sonuçun kimseye fayda sağlamayacağını, aksine Türk ekonomisini olumsuz etkileyeceğini ifade eden Çıkmaz şu açıklamayı yaptı; “Son 10-15 gündür Türkiye'de maalesef sayın Başbakanımızın da dediği gibi bir faiz lobisi Türkiye'nin başına bela olmak istiyor bu da son derece tehlikeli. Halkın meşru ve demokratik haklarını kullanmasına hiç kimse bir şey demiyor. Ancak demokratik hak kullanmak yakmak, yıkmak değil. Yurt dışındaki çalıştığımız firmalar ve insanlar bizleri arayarak 'Türkiye'de ne oluyor'' diyerek endişelerini dile getiriyorlar. Aslında hiç bir şey yok. Bazı art niyetli kişiler ve medya kuruluşları sadece o kalabalığın olduğu yerleri göstererek bunları tüm dünyaya servis ediyor. Aslında hemen kalabalığın az ilerisinde hayat normal akışında devam ediyor fakat bunları göstermiyorlar. Sadece orada bulanan marjinal gurupların yakmasını, yıkmasını polise saldırmasını ekranlara getiriyorlar. Ülkemiz tüm bu yaşananları hak etmiyor. İhracatımızda ve ekonomimizde artışlar yaşanırken bu yaşananlar çok düşündürücü."

    Herkesin demokratik bir şekilde hak arayışına girebileceğini de ifade eden Çıkmaz, "Herkes demokratik bir şekilde tepkisini dile getirebilir. Fakat tüm bunlar tadında ve yerinde bırakılmalı. Gece gündüz bir parkta yatmanın kime ne faydası olabilir. Bu yapılanlar ülkemizi dünyaya karşı küçük düşürmek ve imajını zedelemekten başka hiç bir şey değil. Yaşanan bu olumsuzlukların bir an önce bitmesini temenni ediyoruz. Yoksa bizim 2023 hedeflerimiz hayal olabilir.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.