Dolar 34,2243
%-0.06
Euro 37,4695
%-0.45
Altın 2.870,940
%-0.55
Bist-100 9.132,00
%0.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gezi Parkı olayları Belçikalı turistin Türkiye tercihini değiştirmedi

Gezi Parkı olayları Belçikalı turistin Türkiye tercihini değiştirmedi

Türkiye’deki Gezi Parkı eylemlerinin Belçikalı turistlerin tercihinde değişikliğe neden olmadı. Tur operatörlerinin verilerine göre Türkiye tatil için tercih edilen üç ülkenin içinde bulunuyor. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin...

  • Ege Postası
  • 10.06.2013 - 10:37
Türkiye’deki Gezi Parkı eylemlerinin Belçikalı turistlerin tercihinde değişikliğe neden olmadı. Tur operatörlerinin verilerine göre Türkiye tatil için tercih edilen üç ülkenin içinde bulunuyor.

Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinde yaşanan Gezi Parkı olayları Belçikalı turistlerin tatil tercihlerinde değişikliğine neden olmadı. Önde gelen tur operatörleri Thomas Cook ve Jetair’e göre Türkiye rezervasyonlarında iptal ya da tehir yaşanmadı. Operatörlerden yapılan açıklamaya göre Türkiye hala Belçikalıların yaz tatili için tercih ettiği ülkelerin ilk sırasında yer alıyor. Thomas Cook yetkilisi Van Outryve, ‘‘İstanbul’a tatile giden yolcularımıza olayların yaşandığı Taksim Meydanı ile diğer turistik yerleri gösteren haritalar ulaştırdık. Antalya gibi sahil kentlerinde ise gerginlik hiç hissedilmiyor.’’ şeklinde konuştu. Outryve, Türkiye’de yaşanan gerginliğin Belçikalı turistleri korkutmadığını ve rezervasyonların olanca hızıyla devam ettiğini kaydetti.

Jetair yetkilisi Hans Van Haelemeesch ise olayların tarihi Sultan Ahmet Meydanı’nın uzağında gerçekleştiğine dikkat çekerek Ayasofya ve Topkapı gibi turistik merkezlerin yanı sıra birçok otelin eylemlerin yaşandığı yerlerin uzağında olduğuna dikkat çekti. Jetair verilerine göre bu dönemde geçen yıla nazaran yüzde 6 daha az rezervasyon iptali oldu. Belçikalı turistlerin yaz tatil tercihlerinin İspanya, Türkiye ve Yunanistan olduğu kaydedildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.