Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
GOLDA'dan çölyak hastalarına glutensiz irmik

GOLDA'dan çölyak hastalarına glutensiz irmik

GOLDA Üretim ve Ar-Ge Müdürü Yavuz Irklı, çölyak hastalarının rahatlıkla tüketebileceği glutensiz sade ve meyveli irmik çeşitlerini tüketime arz ettiklerini açıkladı. Yavuz Irklı, Türkiye ve dünyanın ilk ve tek olan glutensiz irmik ürünlerinin...

  • Ege Postası
  • 08.06.2013 - 13:28
GOLDA Üretim ve Ar-Ge Müdürü Yavuz Irklı, çölyak hastalarının rahatlıkla tüketebileceği glutensiz sade ve meyveli irmik çeşitlerini tüketime arz ettiklerini açıkladı. Yavuz Irklı, Türkiye ve dünyanın ilk ve tek olan glutensiz irmik ürünlerinin çölyak hastaları tarafından severek tüketildiğini ifade etti. Çölyak hastalığı hakkında bilgi veren Irklı, bu hastalığa sahip kişilerin gluten içeren gıdalarla beslendiklerinde vücutlarında iltihap ve hasar meydana geldiğini, bu yüzden glutensiz gıdalar tüketmek zorunda olduklarını anlattı.

"Genetik bir hastalık olan çölyakın, kimi kişilerde çocukluk, kimilerinde ergenlik, kimilerinde ise orta yaş grubunda ortaya çıkabilmektedir." diyen Irklı, hastalığın tek çaresinin gluten içermeyen besinlerle beslenmek olduğunu kaydetti. Glutenin buğday, arpa, çavdar ve yulafta bulunduğu için bu hastaların bu gıdalardan ve bunlardan mamul diğer gıdalardan ömür boyu uzak durması gerektiğini belirten Şavuz Irklı, "Çölyaklı kişiler normal ekmek, makarna, pasta, börek, bisküvi ve benzeri çok sayıda gıdayı yememek durumundadır. Bu ürünlerin yerine mısır unu, pirinç unu, soya unu, patates unu gibi ürünler gluten içermediği için rahatça tüketebilirler. Bu hastalığa sahip vatandaşlarımızın tüketebileceği ürünler hazırlamak ve piyasaya sunmak bizim sosyal sorumluluğumuzdur. Glutensiz ürünlere olan talepleri göz önünde bulunduruyoruz. Ar-Ge çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlerleyen zamanlarda glutensiz ürün çeşitlerimizi artırmayı amaçlıyoruz." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.