Dolar 34,0868
%0
Euro 37,9384
%0.1
Altın 2.820,530
%0.15
Bist-100 9.774,00
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaffar Okkan’ın hemşerileri Diyarbakır'da

Gaffar Okkan’ın hemşerileri Diyarbakır'da

Diyarbakır’da 2001 yılında düzenlenen silahlı saldırı sonucu şehit edilen Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın hemşerileri, Diyarbakır'a gelerek şehrin manevi tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Aralarında Hendek Belediye Başkanı Ali İnci,...

  • Ege Postası
  • 28.07.2013 - 15:29
Diyarbakır’da 2001 yılında düzenlenen silahlı saldırı sonucu şehit edilen Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın hemşerileri, Diyarbakır'a gelerek şehrin manevi tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Aralarında Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli’nin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensuplarından oluşan yaklaşık 40 kişilik Sakarya heyeti ilk önce Vali Cahit Kıraç’ı ziyaret etti. Bir dönem Sakarya’da da valilik yapan Kıraç, hemşerilerini kapıda karşıladı. Kıraç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Heyet, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven’i ziyaret ettikten sonra Vali Yardımcısı Mustafa Can’la birlikte 27 şehit sahabe kabrinin bulunduğu Sur ilçesindeki Hz. Süleyman Camii’ni gezdi. Burada dua eden heyet daha sonra bir dönem JİTEM’in kullandığı İçkale bölgesindeki tarihi yapıları ziyaret etti. Diyarbakırlıların davetlisi olarak şehre gelen heyet, adı Ali Gaffar olan çocuklarla iftarda bir araya gelecek. Hendek Belediyesi iki şehir arasında kardeşlik köprüleri kurmak için daha önce programlar düzenlemişti. 2010 yılında ise Dicle Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi işbirliği ile 'Ali Gaffar Okkan Bir Kardeşlik Hikayesi' isimli sempozyum düzenleyen Hendek Belediyesi, 2011 yılında adı 'Ali Gaffar' olan 101 çocuğu İstanbul-Hendek ve Ankara’da ağırlamıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.