Dolar 34,1217
%0.04
Euro 38,2163
%0.13
Altın 2.922,880
%0.28
Bist-100 9.934,00
%-0.95

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaz maskesini kendine değil köpeğine taktı

Gaz maskesini kendine değil köpeğine taktı

Kadıköy'de 4 katlı bir binada çıkan yangın korku ve paniğe neden oldu. Apartman merdivenlerinin duman altında kalması nedeniyle üst katlarda mahsur kalan 4 kişi ve bir köpek itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Balkona çıkarak yardım...

  • Ege Postası
  • 27.06.2013 - 14:09
Kadıköy'de 4 katlı bir binada çıkan yangın korku ve paniğe neden oldu. Apartman merdivenlerinin duman altında kalması nedeniyle üst katlarda mahsur kalan 4 kişi ve bir köpek itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Balkona çıkarak yardım bekleyen Yasemin Böke (18) ile Çiçek Özdemir'in gaz maskelerini kendileri yerine Toffee isimli köpeklerine takmaları ise dikkat çekti.

Yangın saat 12.30 sularında Suadiye Mahallesi Kaptan Arif Sokak, 27 nolu binada çıktı. Elektrik sayaçlarının tutuşması nedeniyle başlayan yagın sırasında merdiven boşlukları duman altında kalınca üst katlarda kısa süreli panik yaşandı. Yangına kısa sürede müdahale eden itfaiye ekipleri alevleri hemen söndürdü. Ancak duman nedeniyle dışarı çıkamayan Nahide Özveren, Ayhan Özveren, Çiçek Özdemir ve Yasemin Böke binanın cam ve balkonlarına çıkarak yardım bekledi. Üst katta oturan Yasemin Böke ve Çiçek Özdemir ise sadece kendilerini değil evde baktıları köpeği ve kuşu kurtarmak içinde büyük çaba gösterdi. Yasemin Böke, Toffee isimli köpeğinin dumandan zehirlenmemesi itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Böke, yardım gelene kadar kendi maskesini köpeğine takarak bekledi. Bir süre sonra daireye giren bir itfaiye görevlisi maskesini genç kıza takarak aşağı indirdi.

Binanın balkonunda Çiçek Özdemir ile birlikte kalan köpeği kurtarmak için yangın merdiveni uzatıldı. Sevimli köpeği kucağına alarak itfaiye merdivenine binmeye çalışan Özdemir cesaret edemeyince bu yöntemden vazgeçildi. Duman tahliyesinden sonra mahsur kalan Nahide Özveren, Ayhan Özveren ve Çiçek Özdemir ile Toffee kurtarıldı. Dışarıda köpeğinin kurtarılmasını bekleyen Yasemin Böke, köpeğine sarılarak ağladı. Uzun süre gözyaşı döken genç kızı yakınları teselli etti. Gazetecilerin niçin ağlıyorsun sorusuna, 'Ben de yangın sırasında evdeydim. Köpeğimin dumandan zehirleneceğini düşündüm. Gaz maskemi köpeğime takarak korumaya çalıştım. Kurtulduğu için çok sevindim.' dedi. Öte yandan dumandan etkilenen Ayhan ve Nahide Özveren çifti ise sağlık ekiplerine teslim edildi. Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.