Dolar 34,2461
%0.02
Euro 37,6233
%-0.02
Altın 2.915,690
%-0.2
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gazeteci Kiracı, 20. ödülünü Kars’ta aldı

Gazeteci Kiracı, 20. ödülünü Kars’ta aldı

Başbakanlık Basın Yayın ve Enfermasyonu Genel Müdürlüğü'nün her yıl geleneksel olarak düzenlediği Anadolu Basını Özendirme Yarışması'nda dereceye giren başarılı gazetecilere ödülleri Kars’ta dağıtıldı. Yarışmada, 'Yozgat’ta...

  • Ege Postası
  • 01.07.2013 - 15:49
Başbakanlık Basın Yayın ve Enfermasyonu Genel Müdürlüğü'nün her yıl geleneksel olarak düzenlediği Anadolu Basını Özendirme Yarışması'nda dereceye giren başarılı gazetecilere ödülleri Kars’ta dağıtıldı. Yarışmada, 'Yozgat’ta Göçün Nedenleri' başlıklı yorumu ile birincilik ödülüne layık görülen Yozgat gazetesi yazarı Osman Hakan Kiracı, 40 yıllık meslek hayatının 20. ödülünü Kars’ta düzenlenen törende aldı.

Anadolu yerel medyasında en çok ödül alan sayılı gazeteciler arasında bulunan Yozgat basınının duayen gazetecisi olarak görülen Osman Hakan Kiracı’ya, törende ödül plaketi ve başarı belgesinin yanı sıra bir de notebook bilgisayar hediye edildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın da katıldığı ödül dağıtım törenini, Doğu Anadolu bölgesindeki yerel gazetecilerle birlikte komşu ülkelerin gazetecileri de izledi.

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün yerel haber, makale-yorum, araştırma, mizanpaj, röportaj ve fotoğraf dallarında düzenlediği yarışmada dereceye giren 29 gazeteci Kars’ta bir araya geldi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, medyanın önemine değindi. Sosyal paylaşım sitelerine yasak getirileceği yolundaki söylentilerin gerçeği yansıtmadığını dile getiren Yıldırım, "Bugünlerde konuşulan, çokça sözü edilen bir konu var. Sosyal medya kısıtlanacak m? Sosyal medya yasaklanacak m? Özgürlüğü elinden alınacak m? Ben bu konuyla ilgili bu olay üzerine değil, çok zaman önce, hatta bir yılı aşkın süre önce hatırlayın, o zaman bazı sosyal medya kuruluşlarıyla bir hukuki sorun yaşamıştık. O dönemde de söyledim sosyal medya yasaklanamaz. Çünkü sosyal medya özgürlük alanıdır." dedi.

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya da yerel basında çalışan medya mensuplarının başarılarını onaylamak amacıyla düzenlenen özendirme yarışmalarının, 2005 yılından bu yana geleneksel olarak sürdürüldüğünü söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.