Dolar 34,0853
%0.2
Euro 38,0434
%-0.03
Altın 2.835,880
%0.23
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaziantep’in foklarını 1 yılda 120 bin kişi izledi

Gaziantep’in foklarını 1 yılda 120 bin kişi izledi

Yaklaşık 1 yıl önce Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi’nde gösteriye başlayan fokları, bugüne kadar 120 bin kişinin izlediği belirtildi. Geldiği günden bu yana özellikle çocukların sevgilisi konumuna gelen fokların namı...

  • Ege Postası
  • 20.08.2013 - 14:36
Yaklaşık 1 yıl önce Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi’nde gösteriye başlayan fokları, bugüne kadar 120 bin kişinin izlediği belirtildi. Geldiği günden bu yana özellikle çocukların sevgilisi konumuna gelen fokların namı her geçen gün daha da artmaya başladı.

        Birbirinden ilginç hareket ve şovları ile izleyenleri kendisine hayran bırakan Uruguaylı foklar, insanlarla fotoğraf çektirip flüt çalabiliyor. Havuzun içinden 3 metrelik yükseklikteki toplara kafa vuran sevimli fok, eğiticisi ile birlikte şarkı söyleyip alkış çalabiliyor. İlginç dans gösterileri yapıp bazen şakadan bakıcısına küsebiliyor. Yaptıkları akrobasi hareketleri ve çeşitli gösterilerle izleyenleri tebessüm ettiren foklar, herkes tarafından alkışlanıyor. Akıllı ve düşündürücü hareketleri ile kendini izletmesini bilen foklara geçtiğimiz günlerde bir birey daha eklenmişti. Yaklaşık 1,5 ay kadar önce dünyaya gelen yeni yavru fokun büyük ilgi gördüğünü ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Celal Özsöyler, fok evini izleyeme çevre illerden büyük talep olduğunu söyledi.

        Vatandaşlar arasında yaptıkları anket neticesinde yavru fokun ismini 'Fıstık' koyduklarını aktaran Özsöyler, daha önce 3 tane olan fokların şimdi 4’e yükseldiğini belirtti. Fokların beslenmesine ve bakımına büyük özen gösterdiklerini belirten Özsöyler, foklar için özel olarak Keplin ve Herring denilen balıklar getirdiklerini ifade etti. Foklar için özel eğiticiler getirdiklerini açıklayan Özsöyler, özel ilgi ve bakım neticesinde kısa sürede yavru aldıklarını dile getirdi.

        Fok evi ile hayvanat bahçesinin eğlence alanın geliştiğini dikkat çeken Celal Özsöyler, "Özellikle çocuklarımızın gösteri sonrası foklar ile fotoğraf çektirmesi onların hayvanlara bakış açısını ve cesaretini geliştiriyor. Bu da hem ailelerin hem de çocukların hoşuna giden bir durum oluyor." diye konuştu.

        Hafta içi her gün saat 14.30, hafta sonlarında saat 12.30, 14.30 ve 16.30’da gösterileri bulunan fokları öğrenciler 3 TL siviller 5 TL’lik biletlerle izleyebiliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.