Dolar 34,1541
%0.05
Euro 38,2818
%0.1
Altın 2.934,480
%0.04
Bist-100 9.735,00
%-0.96

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaziantepli iş adamı, Şili'nin Gaziantep Fahri Konsolosu oldu

Gaziantepli iş adamı, Şili'nin Gaziantep Fahri Konsolosu oldu

Son yıllarda dünyanın farklı ülkelerinin konsolosluk açtığı Gaziantep'e, son olarak Şili Cumhuriyeti iş adamı Taner Hasırcı'yı 'fahri konsolos' olarak atadı. İş adamı Hasırcı'ya fahri konsolosluk belgesinin verilme törenine Şili'nin...

  • Ege Postası
  • 27.09.2013 - 01:33
Son yıllarda dünyanın farklı ülkelerinin konsolosluk açtığı Gaziantep'e, son olarak Şili Cumhuriyeti iş adamı Taner Hasırcı'yı 'fahri konsolos' olarak atadı.

İş adamı Hasırcı'ya fahri konsolosluk belgesinin verilme törenine Şili'nin Ankara Büyükelçisi Jorge Arancibia Reyes, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve çok sayıda iş adamı katıldı.

Kendisine verilen bu görevi layıkıyla yerine getireceğini dile getiren Taner Hasırcı, Türkiye'yi ve özellikle Gaziantep'i Şili ile biraz daha yakınlaştırmak ve ticareti geliştirmek istediklerini ifade etti. Hasırcı, "Şili, 2012 yılında 4,2 milyar dolar dış ticaret fazlası veren, siyasi istikrar, ticaret serbestisi, kişi başı gelir, yaşam standardı, basın özgürlüğü, şeffaflık ve rekabetçilik açısından Latin Amerika’nın önde gelen ülkelerindendir. Bu konsolosluğun açılmasındaki temel amaçlardan birisi de ülkemiz ve özellikle ilimiz ile Şili'yi biraz daha yakınlaştırmak ve ticaretimizi geliştirmektir." dedi.

Şili'nin Latin Amerika’da kredi notunu 25 yıldır 'A’da tutmayı başarabilen tek ülke olduğu bilgisini veren Hasırcı, ekonomik serbestlik açısından dünyada Türkiye 73. sırada iken, Şili'nin 7. sırada, Latin Amerika’nın ise ilk sırada yer aldığını belirtti. Hasırcı, " Türkiye ile Şili arasındaki ticarette, Türkiye aleyhindeki dış ticaret açığı dikkat çekmekte olup, Şili’ye 2012 yılı ihracatımız yüzde 34 artışla 174 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Bu ülkeden ithalatımız ise yüzde 1,8 azalarak 466 milyon dolar'a gerilemiştir." diye konuştu.

Şili'nin Ankara Büyükelçisi Jorge Arancibia Reyes ise Türk yatırımcılarını 58 ülkeyle serbest ticaret anlaşması bulunan Şili'ye yatırım yapmaya davet etti. Şili'nin uzakta bir ülke olmasına karşın günümüzde mesafelerin bir öneminin bulunmadığını dile getiren Reyes, Türk yatırıcılarını 17 milyon nüfusa sahip Şili'de yatırıma çağırdı. Reyes, "58 ülkeyle serbest ticaret anlaşmamız var. Türkiye bizim en son serbest ticaret anlaşması imzaladığımız ülke. Türk ürünleri rahatlıkla Şili'ye girebilir. Türk yatırımcıları Şili'ye götürmek istiyoruz. Ülkemizde yatırım yapan Türk firmaları, serbest ticaret anlaşması yaptığımız 58 ülkeye de girmiş olacaklar." ifadelerine yer verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.