Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaziemir İlçe Müftülüğü harekete geçti

Gaziemir İlçe Müftülüğü harekete geçti

İzmir’in Gaziemir İlçe Müftülüğü, boşanma oranlarındaki yükselişin önüne geçmek için, “Mutlu Bir Yaşam İçin Aile Okulu” adlı proje kapsamında eğitim seminerleri düzenledi.

  • Ege Postası
  • 18.05.2013 - 11:49
İZMİR-  Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinde İzmir’de boşanmaların en çok olmasından yola çıkan müftülük evli, evlenmeye aday, nişanlı veya boşanma aşmasına gelmiş çiftleri, üçer aylık seminerlere tabi tuttu. Müftülük görevlileri vasıtasıyla ilçede tespit edilen 350 kişi seminere davet edildi. Bunlardan devam eden ve başarı olanlardan 210 kişiye sertifika verildi. Ayrıca müftülük, bu sene devam edenleri teşvik amacıyla bir kişiyi umre, bir kişiye çeyrek altın, bir kişiye de Kur'an tefsir seti hediye etme kararı aldı.

Seminere katılanlara sertifika vermek ve ödül kazananları belirlemek amacıyla kura çekmek için bir tören düzenlendi. Törene Gaziemir Kaymakamı Şerafettin Tuğ, İzmir İl Müftü yardımcıları Muhammed Gül ve Ekrem Saylam, İlçe Müftüsü Mustafa Temel, sertifika alanlar ve davetliler katıldı. Müftü Temel, bu sene seminere katılanlar arasında kurayla üç kişiyi ödüllendirme kararı aldıklarını söyledi. TÜİK’in verilerine göre Türkiye’de boşanmaların en çok İzmir’de olmasından yola çıktıklarını belirten Temel, “Evli, evlenmeye aday, nişanlı veya boşanma aşmasına gelmiş çiftlerden 350 kişiyi, üçer aylık seminere tabi tuttuk. Seminerleri, konularında uzman profesörler veriyor. Başlattığımız üç aylık seminerde 2011’de 120 kişiden 66’sına, 2012’de 130 kişiden 93’üne, 2013’te 110 kişiden 67’sine sertifika verdik. Katılıcımcılara aile hukuku, ikili iletişim, öfke kontrolu ve dinî aile hukuku gibi bilgiler verildi.” şeklinde konuştu. Kaymakam Tuğ da seminerin önemine değinerek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın da bu konuyu teşvik ettiğini vurguladı. Daha sonra ödül alanların belirlenmesi için kuralar çekildi ve sertifikalar verildi. (cihan)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.