Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaziemir’de el emeği sergi

Gaziemir’de el emeği sergi

Gaziemir Belediyesi Cumhuriyet Semtevleri kursiyerlerinin el emeği göz nuru ürünlerinin görücüye çıktığı ‘yılsonu sergisinin’ açılışını yapan Başkan Şenol, kadının önemine değindi. Kursiyerlerin hediye ettiği el emeği Atatürk Portresi, Şenol’u duygulandırdı…

  • Ege Postası
  • 13.06.2013 - 09:52
Her mahalleye bir belediye sloganıyla hayata geçirilen Cumhuriyet Semtevleri’nde düzenlenen kurslara katılan kadınların, yıl boyunca ürettikleri el emeği göz nuru ürünler düzenlenen sergiyle görücüye çıktı. Takıdan ev eşyasına birbirinden kaliteli ve farklı el emeği göz nuru ürünlerin görücüye çıktığı sergi aracılığıyla kursiyerlerin ürünlerinin satışı yapılarak ev ekonomileri katkı sağlanacak. Sevgi Yolu’nda düzenlenen serginin açılışına Cumhuriyet Halk Partisi Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, İlçe Halk Eğitim Müdürü Durhan Emecan, semtevleri eğitmenleri ile kursiyerleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çok yönlü hizmet…

Yerel yönetimde ortak akıl ve katılımcı yönetimin ve kadının önemine değinen Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Vatandaşlarımızı yönetime ve üretime dahil etmek amacıyla Cumhuriyet Semtevleri’ni kurduk. Her mahalleye kurduğumuz semtevleri ile sizlere yerinde hizmet vererek, istek, öneri ve görüşlerinize daha çabuk çözüm buluyoruz. Hayatın her kademesinde önemli roller üstlenen siz kadınlarımız semtevleri aracılığıyla istek, öneri ve beklentilerinizi bize ileterek kentin yönetiminde söz sahibi oluyorsunuz” diye konuştu. Semtevlerinde düzenlenen eğitimler, kurslar ve sağlık, hukuk, psikolog danışmanlık hizmetleri hakkında bilgi veren Şenol, semtevlerinin çok yönlü hizmet verdiğini anlatarak kadınların buradaki tüm imkanlardan yaralanmalarını istedi.
Belediyenin düzenlediği kurslarda 3 bin kursiyerin eğitim gördüğünü dile getiren Şenol, semtevleri kursiyerlerinin ürettikleri ürünleri belediyenin kurduğu 6 adet satış kulübesi, fuarlar ve satış kulübeleri aracılığıyla satarak, kadınların aile ekonomilerine katkı koymalarına destek olduklarını söyledi.

Başkan Şenol’a teşekkür

Zafer Mahallesi Cumhuriyet Semtevi kursiyerlerinin halk oyunları gösterisi, Dokuz Eylül Mahallesi Kursiyeri Fatma Işık Kaya’nın türküleriyle renk kattığı açılışta semtevi eğitmenleri adına söz alan Selma Şerit, “Semtevleri aracılığıyla kadınları evlerinden çıkararak sosyal ve ekonomik hayata ortak eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a teşekkür ediyorum” diye konuştu. Kadınların, Başkan Şenol’a, kurslarda ürettikleri el işlemesi Atatürk Portresi’ni armağan etmesi Şenol’u duygulandırdı. Sergi açılışını yapan ve kadınlarla birlikte pasta kesen Başkan Şenol, sergiyi gezerek ürünler hakkında bilgi aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.