Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gebze’den Mısır halkına darbe karşıtı destek

Gebze’den Mısır halkına darbe karşıtı destek

Mısır Halkı ile Dayanışma Platformu, Gebze'de Cuma namazı sonrası Mısır'daki darbeyi protesto etti. Gebze Kent Meydan'ında bir araya gelen yüzlerce kişi Mısır'da hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Geçtiğimiz hafta...

  • Ege Postası
  • 12.07.2013 - 17:05
Mısır Halkı ile Dayanışma Platformu, Gebze'de Cuma namazı sonrası Mısır'daki darbeyi protesto etti. Gebze Kent Meydan'ında bir araya gelen yüzlerce kişi Mısır'da hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Geçtiğimiz hafta Mısır'da askeri yönetim tarafından gerçekleşen darbeyi kınayan Mısır Halkı ile Dayanışma Platformu, Mısırlı müslümanlara destek mesajı yolladı. Mısır Halkı ile Dayanışma Platformu adına açıklama yapan Halim Yazıcı, dünya genelinde mağdur ve mazlum durumdaki insanların islam coğrafyasında yaşadığını söyledi.

Yazıcı açıklamasına şöyle devam etti; "Bizler Ramazan ayının rahmetine yürürken, Mısır, Suriye, Filistin, Arakan ve Mali'deki kardeşlerimiz namluların, ateşin üstünde yürümektedirler. Mısır'da diktatör Mübarek'in deverilmesi ile sonuçlanan devrim, ordu tarafından kesintiye uğradı. Mısır halkının özgür oyları ile seçilen Muhammed Mursi despotça görevden uzaklaştırıldı. Namaz kılan mazlum halın üzerine ateş açıldı. Mısır'da şu ana kadar 100'ün üzerinde müslüman kardeşimiz şehit edildi. Dün Musa ile Firavun arasında yaşanan mücadele bugün Musa'nın çcoukları ve Firavun'un çocukları arasında devam etmektedir. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Gebze'de de Mısır'da yaşanan hukuksuzluğa karşı seçilmiş meşru iktidarın yanında olduğumuzu ifade etmek için buradayız. İslami hareketleri engellemeye çalışan güçler, Allah'ın izni ile hak ettiği cezayı alacaklardır." denildi.

Gebze Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen Mısır'a destek eylemi yapılan dualarla son buldu. Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu'nun düzenlediği eyleme Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nda faaliyet gösteren çok sayıda vakıf, dernek ve sivil toplum kuruluşu destek verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.