Dolar 34,1987
%0.05
Euro 37,9856
%-0.29
Altın 2.913,600
%0.61
Bist-100 9.567,00
%-1.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gediz Üniversitesi'ne Nijeryalı bakan sürprizi

Gediz Üniversitesi'ne Nijeryalı bakan sürprizi

Gediz Üniversitesi’nde lisans eğitimi gören 52 ülkeden öğrenciler arasında Nijerliler de bulunuyor. Onlara, üst düzey bir devlet yöneticileri sürpriz yaptı. Nijer Eğitim Bakanı Mariama Elhac İbrahim, ülkesinden gençleri görmek için İzmir...

  • Ege Postası
  • 23.04.2013 - 09:35
Gediz Üniversitesi’nde lisans eğitimi gören 52 ülkeden öğrenciler arasında Nijerliler de bulunuyor. Onlara, üst düzey bir devlet yöneticileri sürpriz yaptı. Nijer Eğitim Bakanı Mariama Elhac İbrahim, ülkesinden gençleri görmek için İzmir Seyrek’teki kampüsü ziyaret etti. Yardımcısı Ebobacar Adamou, danışmanı Fatouma Issa ve eşi Ali Ramazan’la birlikte gelen Bakan İbrahim, öğrencilerle görüştü.

Nijer’in önde gelen siyasetçilerinden olan, ülkesindeki kadınların kahramanları arasında gösterilen Mariama Elhac İbrahim, Gediz Üniversitesi'ni ve İzmir’i çok beğendiğini dile getirdi: “Öğrencilerimizin neden burayı tercih ettiğini, gelince daha iyi anladım. Pek çok ülkeden öğrencisi ve akademisyenleri olan böyle uluslararası standartlarda bir üniversiteyi karşımda bulduğum için mutlu oldum. İzmir, her şeyiyle eğitim için ideal bir şehir, burada Nijer’den daha çok öğrencinin eğitim görmesi için çalışacağım. İki ülke arasında ilişkiler giderek artıyor. Dostluğumuz ve ortaklıklarımız, bu gençler sayesinde gelecekte daha da ilerleyecek. Onlar, Türkiye ile Nijer arasında köprü olacak.”

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik de Bakan İbrahim’e teşekkür etti. Gediz’in İzmir’den dünyaya dostluk ve kardeşlik tohumları saçtığını belirterek, “Türkçe konuşan, bizi tanıyan misafir öğrencilerimiz, mezun olup ülkelerine döndüklerinde eminim ki çok iyi konumlara gelecek. İşte o zaman bugünkü çabalarımız karşılık bulacak ve bu gençler en büyük gurur kaynaklarımız olacak.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.