Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gemi modern, sistem ilkel

Gemi modern, sistem ilkel

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin yeni gemilerle 1 Ağustos 2015 tarihinde başlattığı İzmir- Foça seferlerinde artan talep üzerine büyük yoğunluk yaşanıyor. Yolcular, gemilerin modern ve konforlu olduğunu söylerken, iskelede yaşanan karışıklığa tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 17.08.2015 - 12:59
Haftasonları karşılıklı iki seferle devam eden İzmir - Foça dış körfez hattı, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Özellikle Pazar günleri saat 20.00'de Foça'dan İzmir'e dönmek isteyenler iskelede, izdihama neden oldu. Yüzlerce kişinin tek makineden kart bastığı iskelede, yolcular tek turnikeden geçirilip dar bir alanda uzun süre ayakta bekletildi. 



Foça'da İzdeniz vapurları için yapılan iskelenin yoğun talep üzerine yetersiz kaldığını belirten, aralarında engelli, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu yolcular, 426 yolcu kapasiteli vapura binememe korkusuyla yaklaşık 1 saat önceden beklemeye başladı.



Güneş ve yağmurdan korunabilecek bekleme alanının bulunmadığını bildiren yolcular, İzmir - Foça hattında çalışan Attila İlhan vapurunun Türkiye'nin en modern, en rahat yolcu gemisi olduğunu söylerken, buna Foça'daki biniş sisteminin yakışmadığını söyledi.


Yolcular; "Burada kart doldurmak çile. Tek makineye kart basmak, tek turnikeden geçmek çile. Açık havada beklemek çile. Gemi kapasitesi aşılmasın diye yolcular tek tek sayılıyor. Seferleri düzenleyenlerin bunları da düşenmesi gerekiyordu" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.