Dolar 34,2321
%-0.03
Euro 37,5807
%-0.15
Altın 2.883,050
%-0.13
Bist-100 8.948,00
%-1.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gençler 'YÖK kalkmalı' dedi

Gençler 'YÖK kalkmalı' dedi

Türkiye Gençlik Konfederasyonu Genel Başkan Ferudun Cevahiroğlu, 100 üniversiteden gelen temsilcilerle bir toplantı yaptı. Burada bir konuşma yapan Cevahiroğlu, YÖK'ün kaldırılmasıyla ilgili taleplerini hükümete ilettiğini söyledi. Türkiye...

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 19:10
Türkiye Gençlik Konfederasyonu Genel Başkan Ferudun Cevahiroğlu, 100 üniversiteden gelen temsilcilerle bir toplantı yaptı. Burada bir konuşma yapan Cevahiroğlu, YÖK'ün kaldırılmasıyla ilgili taleplerini hükümete ilettiğini söyledi.

Türkiye Gençlik Konfederasyonu İstanbul Genel Merkezi'nde yapılan toplantıya, İstanbul ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen üniversite temsilcileri katıldı. Türkiye Gençlik Konfederasyonu Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu, toplantıda yaptığı konuşmada anayasa çalışmalarını büyük bir memnuniyetle izlediklerini ve desteklediklerini söyledi. Anayasa çalışmalarıyla ilgili komisyon görüşmelerine gençliği temsilen katıldığını belirten Cevahiroğlu, "Sizden gelen önerileri TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu'ya ilettim." dedi. Üniversite temsilcilerinin YÖK'ün kaldırılmasıyla ilgili talebini de Kuzu'ya aktardığını vurgulayan Cevahiroğlu, şöyle devam etti: "'Üniversitelerimiz ilim irfan yuvasıdır ve ülkemizin güzide kurumlarıdır. YÖK üniversitelerimiz üzerinde bir baskı unsuru uygulamaktadır. Üniversitelerimizin çağdaş demokratik her şeyin düşünülebileceği ve konuşulabileceği bir ortam olmasını engellemektedir. Üniversite gençliği ve Türkiye Gençlik Konfederasyonu mutlak surette YÖK'ünn kaldırılmasını istemektedir.' dedim. TBMM Anayasa Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu 'Yeni yapılacak olan anayasada, YÖK'ü kaldırmak yerine daha şeffaf daha demokratik bir kurum oluşturmayı düşünüyoruz. Üniversitelerimiz bizim göz bebeğimizdir' dedi."

Genel Başkan Ferudun Cevahiroğlu, yeni anayasada Türkiye'nin bağımsızlığının her anlamda teminat altına alınmasını da Kuzu'dan talep ettiğini sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.