Dolar 34,2435
%0
Euro 37,5545
%-0.22
Altın 2.883,330
%-0.12
Bist-100 8.929,00
%-1.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mardin Valisi Ayvaz: Turizmde hijyen ve fiyatlarda istikrarlı olalım

Mardin Valisi Ayvaz: Turizmde hijyen ve fiyatlarda istikrarlı olalım

Mardin Valisi Turhan Ayvan, şehrin turizm sektöründe hızla geliştiğini belirterek, gelen turistin en güzel şekilde uğurlanması gerektiğine dikkati çekti. Ayvaz, hijyen ve fiyat konusunda da istikrarlı olunması noktasında uyardı.Mardin’’de...

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 17:20
Mardin Valisi Turhan Ayvan, şehrin turizm sektöründe hızla geliştiğini belirterek, gelen turistin en güzel şekilde uğurlanması gerektiğine dikkati çekti. Ayvaz, hijyen ve fiyat konusunda da istikrarlı olunması noktasında uyardı.

Mardin’’de 15-22 Nisan Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan kutlamalarda Sabancı Kent Müzesine kadar kortej yürüyüşü düzenlendi.

Sabancı Kent Müzesi'nde devam eden kutlamalarda Mardin halk oyunları ekibi bir gösteri sundu. Mardin Valisi Turhan Ayvaz burada yaptığı konuşmada, Mardin'’’in turizmde geliştiğini ve daha fazla gelişmesi için dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Ayvaz, "Mardin’’imiz şu anda gelişiyor kalkınıyor. Özellikle turizm alanında. Çok güzel gelişmeler yaşanıyor. Biz bu turisti çok güzel uğurlamalıyız. Kesinlikle başka türlü bakılması yanlış olur. Yoksa biz geleceğimize taş koymuş oluruz. Birde hijyen konusunda dikkat ve fiyatlarda istikrar olması lazım. Geleceğimizi kendi elimizle zedelemeyelim. " dedi.
Turizm, ülke ekonomisine yaptığı katkının yanı sıra, insanların ve toplumların birbirini tanımasında, kaynaşmasında ve evrensel anlamda barışın sağlanmasında da önemli bir araç olduğunu vurgulayan Ayvaz şunları söyledi:" Binlerce yıllık tarihi ve kültürel zenginlikleri ile doğal güzelliklerin iç içe yaşandığı ender turizm cennetlerinden biri olan İlimizin turizm gelirlerinden hak ettiği payı alması, dünya kültürel miras listesinde yer alması, ilimizin kültürel ve turistik değerlerinin tanıtılmasında hepimize çok önemli görevler düşmektedir. Medeniyetlere ait kültür varlıklarının mirasçısı olan bizler, bunları gelecek kuşaklara aktarmakla yükümlü olduğumuzu unutmamalıyız. Valilik olarak toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın Turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla kültürel mirasımıza sahip çıkarak her türlü çalışmaya destek veriyoruz. Bacasız sanayi’” olarak tabir edilen ve her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan ’“Turizm Haftası’” münasebetiyle hepimizin Mardin turizmine katkıda bulunma sorumluluğuyla hareket etmesini temenni ederim." dedi.

İl Kültür Turizm Müdürü Davut Beliktay ise tarihi ve kentsel dönüşüm çalışmalarının, Mardin'i Kültür Başkenti haline getireceğini söyledi.
Turizmin her yıl geliştiğini Mardin'de bu kapsamda yatak sayısı ve konuk sayısında hızlı bir artış yaşandığını belirten Beliktay, "2004 yılında Mardin’’'de bulunan yatak sayısı bin 617, konaklayan konuk sayısı ise 19 bin iken bugün yatak sayımız 4 bin 391 konaklayan konuk sayısı ise 180 bin civarında. Gelen konuk sayılarından anlaşılacağı üzere sadece konaklayan konukların ilimiz ekonomisine katkısı 100 milyon Türk lirası düzeyinde." dedi.

Beliktay, yurt içi ve yurt dışında düzenlenen turizm fuarlarına katılarak tanıtımların devam ettiğini sözlerine ekledi.
Turizm Haftası kutlamaları çerçevesinde, şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ve Mardin'’’de bulunan otel işletmecilerine başarılarından dolayı plaket verildi. Kutlamalara Vali Ayvaz'’’ın yanı sıra AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey İl Jandarma Komutanı Albay Vural Erol, Emniyet Müdürü Derviş Kara kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışın ardından davetliler Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acenteleri'nin ikram Standını gezdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.